Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ! Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα). Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι (μισό ποτηράκι του κρασιού αρκεί...) Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε στα πιάτα μας όσα
Bράζουμε τα ζυμαρικά για 10-12 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα του τόνου: Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Mόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, την αναμειγνύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Υλικά 500 γραμμ. σπαγγέτι 8 μεγάλες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα τόνου, στραγγισμένη ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι & πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον τόνο θρυμματισμένο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Είμαστε σίγουροι πως αν την δοκιμάστε θα την κάνετε διαρκώς, καθώς είναι πολύ ελαφριά και θα σας συντροφεύσει τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Υλικά 500 γρ πέννες 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή 2 ώριμες ντομάτες 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 1 κονσέρβα τόνο 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι Λευκό κρασί Εκτέλεση Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε το κονκασέ η τις ντομάτες, προσθέτουμε το κουταλάκι με τον πελτέ και ρίχνουμε μισό ποτηράκι νερό για να γίνει ελάχιστα πιο νερουλή η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε ένα 10 λέπτο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τον τόνο αφού δέσει η σάλτσα και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Βράζουμε τις πέννες, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με την σάλτσα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο μαϊντανό. Δείτε ακόμη στο youweekly.gr: Συνταγή για devil’s cake που θα σας…κολάσει! Βάλτε αυτό στον φούρνο σας και δείτε τι θα συμβεί! Αυτό είναι το smoothies για ενέργεια που προτιμά η Σταματίνα Τσιμτσιλή! Φτιάξ’το μόνη σου σπίτι…
Το γέλιο είναι ότι φωνάξαμε και έναν φίλο μας να φάει μαζί μας… ο κακομοίρης… δοκιμάζει μια κουταλιά και λέει «Εχμμμ καλό είναι…» Ήταν ευγενικό παιδί και δεν ήθελε να με πληγώσει λέγοντας μου ότι δεν τρώγετε… Νόμιζα! Τελικά μετά από χρόνια και καθώς θυμόμασταν αυτή την μέρα και γελάγαμε μας αποκάλυψε ότι πριν μπει μέσα στο σπίτι μασούσε μια τσίχλα μέντα και η μυρωδιά της επισκίασε την γεύση του φαγητού κάνοντάς το δύσκολο να καταλάβει τι έτρωγε. Το φαγητό εκείνης της μέρας το βάλαμε στο ψυγείο και πήγαμε να φάμε σε ταβέρνα (Τώρα που είπα ταβέρνα θυμήθηκα τα θεϊκά αμπελοφάσουλα της Λήμνου που τρώγαμε στις ταβέρνες τότε! Ήταν η αγαπημένη μας σαλάτα! Όταν είναι η εποχή τους θα αναρτήσω μια συνταγή για σαλάτα αμπελοφάσουλα οπωσδήποτε!) Την άλλη μέρα λοιπόν, καθώς κανείς δεν είχε διάθεσή να φάει την άμοιρη τονομακαροναδούλα μου, την ρίξαμε σε κάτι άγριες γάτες να την φάνε στα χωράφια… Αμ έλα που ούτε οι γάτες δεν την τρώγανε! Μου λέει τότε χαρακτηριστικά η φίλη μου γελώντας, «Αυτό το πράγμα ήθελες να μας ταΐσεις; ούτε οι γάτες δεν το τρώνε! Γελάσαμε με την καρδιά μας εκείνη την μέρα και γέλασα και εγώ γιατί το πάθημα μου έγινε μάθημα… (When something isn’t broken don’t fix it!) Όμως οι γάτες δεν το τρώγανε γιατί ήταν ακόμα κρύο… την επόμενη που πήγα να τσεκάρω το