Ποιο Είδος Μουσικής Προτιμούν Οι Ψυχοπαθείς - Τα 6 πιο διαβασμένα άρθρα στο Internet

Έρευνα: Αυτές τις δουλειές προτιμούν οι… ψυχοπαθείς

Το να είσαι ψυχοπαθής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι και… δολοφόνος. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από κάποιου είδους ψυχοπάθεια ζουν ήρεμα δίπλα μας και μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι ακόμα και φίλοι ή συναδέλφοί μας, που απλά κρατούν τα προβλήματά τους για τον εαυτό τους.


Πηγή: https://www.1069.gr/featured/ereyna-aytes-tis-doyleies-protimoyn-oi-psychopatheis/

Αυτό το είδος μουσικής προτιμούν οι ψυχοπαθείς

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι να διαπιστώσουν σε μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών αν πράγματι τα χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας συνδέονται με συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις και, σε δεύτερη φάση, αν αυτό επιβεβαιωθεί, να διαμορφώσουν συγκεκριμένες λίστες με τραγούδια ως «εργαλείο» για τον εντοπισμό των ψυχοπαθών.


Πηγή: https://kontologis.gr/2017/10/24/afto-eidos-mousikis-protimoun-oi-psychopatheis/

Τι αποκαλύπτει για την ψυχολογία μας το είδος της μουσικής που ακούμε

Το είδος της μουσικής που ακούμε αποκαλύπτει πολλά για την ψυχολογική μας κατάσταση, υποστηρίζει μια νέα αμερικανική έρευνα. Οι ερευνητές, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι οι ψυχοπαθείς έχουν μια προτίμηση στη hip hop και την R&B μουσική και δεν προτιμούν την κλασική μουσική περισσότερο από τους υπόλοιπους, όπως ίσως πιστεύουν πολλοί.


Πηγή: https://www.iefimerida.gr/news/367819/ti-apokalyptei-gia-tin-psyhologia-mas-eidos-tis-moysikis-poy-akoyme

Έρευνα: Ποιο είδος μουσικής προτιμούν οι… ψυχοπαθείς

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι να διαπιστώσουν σε μεγαλύτερο δείγμα εθελοντών αν πράγματι τα χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας συνδέονται με συγκεκριμένες μουσικές προτιμήσεις και, σε δεύτερη φάση, αν αυτό επιβεβαιωθεί, να διαμορφώσουν συγκεκριμένες λίστες με τραγούδια ως «εργαλείο» για τον εντοπισμό των ψυχοπαθών.


Πηγή: https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/141271_ereyna-poio-eidos-moysikis-protimoyn-oi-psyhopatheis

Έρευνα: Ποιο είδος μουσικής προτιμούν οι… ψυχοπαθείς -

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Pascal Wallisch, αντίθετα με την εικόνα που βλέπουμε στα Μέσα, οι ψυχοπαθείς δεν είναι ούτε κατά συρροή δολοφόνοι ούτε κυκλοφορούν με το... τσεκούρι στο χέρι. «Δεν είναι σαν τον Τζόκερ στο Μπάτμαν, μπορεί να δουλεύουν δίπλα σου και καταφέρουν να ενσωματωθούν πολύ καλά» δηλώνει χαρακτηριστικά.


Πηγή: https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/359552/ereyna-poio-eidos-moysikis-protimoyn-oi-psyxopatheis

Ποιο είδος μουσικής προτιμούν οι… ψυχοπαθείς

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού πληροί τα επίσημα κριτήρια της ψυχοπάθειας. Να σημειωθεί ότι τα δύο τραγούδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, No Diggity και Lose Yourself, ήταν μεν αντιπροσωπευτικά των ψυχοπαθών, ωστόσο ο Wallisch επισημαίνει ότι κάποια άλλα ήταν ακόμη πιο αντιπροσωπευτικά, όμως δεν τα αποκαλύπτει για να μην επηρεάσει τα αποτελέσματα μελλοντικών ερευνών.


Πηγή: https://www.penna.gr/social/10413-poio-eidos-mousikis-protimoyn-oi-psyxopatheis
Δημοσίευση: 23/11/2019


. .