ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Επιστροφή Βασικό Συστατικό Επιστροφή Αρνί / Κατσίκι Αυγά Γαλοπούλα Γιαούρτι Έτοιμα Φύλλα Ζυμαρικά Ζύμες Κιμάς Κοτόπουλο Κυνήγι Λαχανικά Λουκάνικο / Αλλαντικά Με Ψωμί Μοσχάρι Ξηροί Καρποί Όσπρια Πατάτα Ρύζι Τυρί Φρούτα Χοιρινό Ψάρια / Θαλασσινά Επιστροφή Γλυκά Επιστροφή Γλυκά κεράσματα Γλυκά Kουταλιού / Μαρμελάδες Γλυκά Ταψιού Νηστίσιμα Γλυκά Σοκολάτα Τούρτες Γλυκά Ψυγείου Γλυκές Ζύμες Γλυκές Τάρτες Κέικ Κορμοί Κουλουράκια / Μπισκότα / Παξιμαδάκια Μαρέγκες Μους / Κρέμες Παγωτά Παντεσπάνι Παραδοσιακά γλυκά Τσουρέκια Επιστροφή Ειδική Διατροφή Επιστροφή Light Γλυκά Light Συνταγές Super Foods Vegan Vegetarian (lacto) Χωρίς Αυγά Χωρίς Γαλακτοκομικά Χωρίς Γλουτένη Χωρίς Ζάχαρη Επιστροφή Είδος Γεύματος Επιστροφή BBQ (Barbeque) Κυρίως Πιάτο Λαδερά Ογκρατέν Ορεκτικά Παραδοσιακές Πικάντικα Πίτσες Σαλάτες Σάλτσες Σάλτσες για γλυκά Σάλτσες-Chutneys-Dips Σούπες Σπιτικό Fast Food Στη Γάστρα Στην Κατσαρόλα Στο Φούρνο Στο Τηγάνι Συνοδευτικά / Γαρνιτούρες Ψωμί Επιστροφή Πίτες / Αλμυρές τάρτες Επιστροφή Αλμυρά κέικ Αλμυρές Tάρτες Ζύμες για Τάρτες Ζύμες για Φύλλο Πίτες Γλυκές Πίτες Με Κρέας Πίτες Με Λαχανικά Πίτες Με Τυρί Πίτες Νηστίσιμες Επιστροφή Τα Καλύτερα Για… Επιστροφή Μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά Χριστούγεννα Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι Χειμώνας Brunch
1. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την τυροσαλάτα και μια μέρα πιο πριν, και θα είναι ακόμα νοστιμότερη την επομένη! Τη διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά με μεμβράνη ή σε κάποιο καλά κλεισμένο δοχείο. 2. Όπως αναφέρθηκε, η τυροσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ντιπ, ως βάση σε σάντουιτς ή μπέργκερς, ή και στο πλάι στο πιάτο μας μαζί με ψητό κοτόπουλο, χοιρινό (π.χ. σουβλάκια), αρνάκι ή με τηγανητά λαχανικά (π.χ. κολοκυθοκεφτέδες). 3. Μπορούμε να προσθέσουμε και ψητές πιπεριές Φλωρίνης και να φτιάξουμε μια διαφορετική και εξίσου απολαυστική τυροσαλάτα. 4. Μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο, όπως αναφέρθηκε ή και φρέσκιες πιπεριές τσίλι, και να φτιάξουμε έτσι τυροκαυτερή. 5. Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ή και περισσότερο, αν προτιμάμε την τυροσαλάτα μας εντελώς λεία.
Την τυροκαυτερή ή και τυροσαλάτα σε κάποια «μαγαζιά», λίγο πολύ την γνωρίζουμε. Είναι σχετικά νεαρής ηλικίας και «εφευρέθηκε» για να καλύψει, όσο είναι δυνατόν, το κενό της κοπανιστής, αυτού του απαράμιλλου κρεμώδους τυριού, με το ροδοκύανο χρώμα και την εξαιρετικά πιπεράτη γεύση. Η κοπανιστή, ήταν ανέκαθεν είδος εν ανεπαρκεία λόγω της μικρής παραγωγής και έτσι η δημιουργική φαντασία έφτιαξε ως αντικαταστάτη ένα κρεμώδες λευκό τυρί (λειωμένη φέτα μαζί με αθότυρο συνήθως ή και σχέτο αθότυρο), με ψήγματα πράσινης καυτερής πιπεριάς, ώστε να μοιάζει στο «κάψιμο» της κοπανιστής. Αυτό είναι το μοναδικό σημείο προσέγγισης. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2010/05/blog-post_03.html#sthash.zT90ASi7.dpuf
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Διάφορες Συνταγές Fast Cook Ορεκτικά Σούπες Light Σάλτσες Pesto Διεθνής Κουζίνα Εποχιακές Χριστούγεννα Πάσχα Νηστίσιμα Κρεατικά Μοσχάρι Χοιρινό Κοτόπουλο Αρνί & Κατσίκι ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΡΕΑΤΟΣ Θαλασσινά Ψάρια Μαλάκια-Όστρακα Λαχανικά Σαλάτες Λαδερά Λαχανικά και Άλλα Λαχανικά Εποχής Ζυμαρικά Όσπρια Διάφορα Όσπρια Ρύζι Δημητριακά Ζύμες Ψωμί Διάφορες Ζύμες ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Φρούτα Μαρμελάδες Γλυκά Κουταλιού Σοκολάτα Γλυκά Ψυγείου CAKE & BAKE Χριστουγεννιάτικα Κέικ και Βασιλόπιτες Διάφορα Γλυκά Γλυκές Ζύμες Πασχαλινές Γλυκές Ζύμες Γλυκά Εποχής Τα Γλυκά του Πάσχα Τα Γλυκά της Σαρακοστής Tα Γλυκά των Χριστουγέννων Τα Γλυκά του Χειμώνα Διεθνή Γλυκά Εύκολα Γλυκά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Ορεκτικά-Μεζέδες Κυρίως Πιάτα Γλυκίσματα Παραδοσιακές Πίτες Εποχής Γιορτινές Χριστουγεννιάτικες Πασχαλινές Συνταγές FC MAGAZINE Πρωινό: NOYNOY ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ FOOD.DIARY Φθινόπωρο Χειμώνας Άνοιξη Καλοκαίρι Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Αποκριάτικες Συνταγές Σαρακοστιανές Συνταγές Πασχαλιάτικες Συνταγές PROJECTS FOODIE REPORT ALL ABOUT FOΟD ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σήμερα Τρώμε DIY FOODSHOTS COOKTEST ΚΟΥΖΙΝΟΛΟΓΙΕΣ FOOD & TRAVEL LIFE
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
Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα τυριού που περιέχει (και για το λόγο αυτό πρέπει να την καταναλώνουμε με σύνεση), είναι η καυτερή πιπεριά που της δίνει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Ο λόγος είναι η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχει. Αυτό ισχύει βέβαια αν την κάνουμε πραγματικά καυτερή, προσθέσουμε δηλαδή αρκετές καυτερές πιπεριές. Μόνο έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι λάβαμε κάποια ποσότητα βιταμίνης C.