Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση «προσβάλλει ευθέως και βάναυσα την ελληνική ομογένεια… Είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος. Ουσιαστικά τους λέει ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό, θα ψηφίσετε μόνο για κάποιους βουλευτές, άρα μιλάμε για πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» και για ψήφο η οποία δεν είναι ισότιμη».
Το γέλιο μακραίνει τη ζωή, ανοίγει την καρδιά, δημιουργεί νέους φίλους και ομορφαίνει τη μέρα μας. Επίσης όπως είναι αναμενόμενο βοηθάει τα παιδιά να ξεπερνούν ευκολότερα τις αναποδιές της καθημερινότητας. Τα πράγματα που τα παιδιά βρίσκουν αστεία εξαρτώνται από αυτά που σκέφτονται και αισθάνονται συμπεριλαμβανομένων των πιο καλοκρυμμένων μυστικών και φόβων τους. Η αίσθηση του χιούμορ αρχίζει να αναπτύσσεται από τη βρεφική ηλικία ενώ η ενθάρρυνση και η συμπαράσταση των γονιών είναι πολύ σημαντική. Τι μπορεί να ξέρει από χιούμορ ένα μωρό; Ξέρουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως την ηλικία των δεκαοκτώ μηνών μέχρι να έχει τη γλωσσική ικανότητα να καταλάβει ένα πολύ απλό αστείο. Και θα πρέπει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο πριν μπορέσει να πει κάτι αστείο το ίδιο. Πάντως η αίσθηση παρά την έλλειψη της έκφρασης αρχίζει να αναπτύσσεται από τον τέταρτο – πέμπτο μήνα της ζωής του. Περίπου αυτή την εποχή το βρέφος θα αρχίσει να αντιδρά σε συγκεκριμένα ερεθίσματα όπως οι γκριμάτσες ή το γέλιο. Καθώς ο μπαμπάς παίρνει πάνω από την κούνια αστείες εκφράσεις ή γελάει δυνατά το μωράκι ανταποδίδει και γελάει επίσης σαν να καταλαβαίνει το αστείο. Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος. Σε αυτή την ηλικία δεν διαθέτει την ικανότητα του συμβολισμού, με απλά λόγια δεν μπορεί να
Πρόγραμμα Δι@ύγεια : Νόμοι και πράξεις όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων | Υγειονομικός Χάρτης | Βρείτε τον γιατρό που χρειάζεστε / Συμβεβλημένοι γιατροί ΕΟΠΥΥ | Σεισμικότητα στη Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες IKA (προς Ασφαλισμένους, Εργοδότες, Προμηθευτές Υγείας, Πιστοποιημένους Φορείς) | ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης | Συνήγορος του Πολίτη | Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής | Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis | Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων- Υπολογίστε το Εφάπαξ σας | Γραμμή Καταναλωτή (παράπονα, καταγγελίες, ερωτήσεις)
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.
-Βρε τι φωνή ήταν αυτή που έβγαλες, ίδια η Janis Joplin στο Cry Baby. Xωρίς να θέλω να υπερθεματίσω έχεις φωνάρα μέχρι σήμερα ας είναι καλά το DNA της γιαγιάς. Ξυπνάω μες τη νύχτα, ακούω να με φωνάζεις, «μαμά,μαμά», σε παίρνω τηλέφωνο και βγαίνει η Πάολα, δεν έχω τίποτα με την αοιδό, αλλά γιατί γλυκό μου μες τη νύχτα; Τι σου χρωστάω; Τουλάχιστον ενημέρωσε, να βάλω ένα διπλό σκατς με λίγο πάγο, να πάρω δυο βεντάλιες λουλούδια και μετά να καλέσω. Γιατί; Ο δόλιος ο πατέρας, που του έχεις και αδυναμία παρεμπιπτόντως, έχει δώσει μια περιουσία σε βιβλία, δυο τοίχους έχουμε γεμίσει, έχετε γυρίσει όλα τα μουσεία και όλες τις πινακοθήκες, γιατί πουλάκι μου; Εφηβεία και καψούρα, δύσκολος συνδυασμός. Το ΄πε ο άνθρωπος, σαν άλλος Ιωσήφ, από την πρώτη στιγμή που είδε στο μαιευτήριο τη μάνα με το θείο βρέφος και γύρω-γύρω τα σόγια σε πλήρη ανάπτυξη: «Μετά τα 5 το παιδί να το στείλουμε σε κολλέγιο μήπως γλυτώσει». Είχε δίκιο. Μοναχοκόρη το θείο βρέφος και εμείς χωρίς το manual, πώς ναμεγαλώσεις ένα παιδί, παιδιά κι εμείς τότε. Φασαρίες, τσακωμοί, χαρές, λύπες, όλα αγκαλιά μαζί.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βάζουμε όρια στα παιδιά μας. Όταν το κάνουμε, όμως, πρέπει να μπαίνουμε στη θέση τους. Όταν τα παιδιά νιώθουν ότι τα καταλαβαίνουμε, είναι πολύ πιο πρόθυμα να αποδεχτούν τα όριά μας. «Δεν δαγκώνουμε! Είσαι πολύ πολύ πολύ θυμωμένη και πληγωμένη με τον αδερφό σου, αλλά πρέπει να του το πεις με λέξεις!» «Είναι ώρα για ύπνο τώρα. Ξέρω ότι θα ήθελες να παίξεις περισσότερο.» «Δεν θέλεις η μαμά να σου λέει όχι, το καταλαβαίνω… Η απάντηση, όμως, είναι όχι. Δεν λέμε “σκάσε” ο ένας στον άλλον, ακόμα κι αν είμαστε θυμωμένοι ή λυπημένοι.» «Όσο τρομαγμένη κι αν είσαι, θέλω να μου πεις την αλήθεια.» Να θυμόμαστε ότι η «κακή συμπεριφορά» είναι μία εκδήλωση -με λάθος τρόπος πιθανώς- μιας ρεαλιστικής ανάγκης Έχει πάντα λόγο το παιδί μας, ακόμα κι αν δεν τον θεωρούμε αρκετά σοβαρό, για την κακή του συμπεριφορά. Μέσα του κάτι πάει στραβά εκείνη τη στιγμή. Πιθανώς έχει ανάγκη από περισσότερο ύπνο, από εμάς, ίσως θέλει να κλάψει και να «βγάλει» όλα τα δύσκολα συναισθήματα πριν το «πνίξουν». Αν ανακαλύψουμε την ανάγκη του και αν την εξυπηρετήσουμε, θα σταματήσουμε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά του. Ας πούμε ΝΑΙ