Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια αφαιρώντας το δέρμα. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο χυλό, αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Βάλτε το λάδι να κάψει και κόψτε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και αφήστε τον σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά υγρά. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη μπύρα με το παγωμένο νερό. Ρίξτε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Βάλτε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι που έχετε φτιάξει και τηγανίστε αλλά λίγα-λίγα κομμάτια και όχι πολλά μαζί στο τηγάνι.
Θρίλερ με 39χρονο στα νότια προάστια - Βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο: «Εκείνη φταίει που έπεσα» Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα: Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν Κοινωνικό Μέρισμα: Έκτακτο επίδομα και το Πάσχα – Πόσο θα είναι και ποιοι το δικαιούνται «Αν η κυβέρνηση φέρει τις 120 δόσεις... 15 λεπτά τζόγκινγκ την ημέρα μπορούν να προλάβουν την κατάθλιψη 120 Έλληνες σταματούν 8.000 Τούρκους στο Χάνι της Γραβιάς Αναδρομικά έως και 110 ευρώ τον μήνα για περισσότερους από 80.000 συνταξιούχους Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Πολάκη (pics) Στο Αγαθονήσι ο Αλέξης Τσίπρας - Τι είπε ο δήμαρχος του νησιού Οι δίδυμες αδερφές που μεγάλωσαν και έγιναν δίδυμοι αδερφοί
Photo credit: G. Drakopoulos Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι χοντρό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και σπάνε. Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και πολτοποιούμε τις πατάτες ελαφρά με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ αλλά όχι τελείως. Προσωπικά μου αρέσει η σκορδαλιά να έχει κομματάκια πατάτας. Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Να έχουμε υπόψη μας ότι όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.
ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Επιστροφή Βασικό Συστατικό Επιστροφή Αρνί / Κατσίκι Αυγά Γαλοπούλα Γιαούρτι Έτοιμα Φύλλα Ζυμαρικά Ζύμες Κιμάς Κοτόπουλο Κυνήγι Λαχανικά Λουκάνικο / Αλλαντικά Με Ψωμί Μοσχάρι Ξηροί Καρποί Όσπρια Πατάτα Ρύζι Τυρί Φρούτα Χοιρινό Ψάρια / Θαλασσινά Επιστροφή Γλυκά Επιστροφή Γλυκά κεράσματα Γλυκά Kουταλιού / Μαρμελάδες Γλυκά Ταψιού Νηστίσιμα Γλυκά Σοκολάτα Τούρτες Γλυκά Ψυγείου Γλυκές Ζύμες Γλυκές Τάρτες Κέικ Κορμοί Κουλουράκια / Μπισκότα / Παξιμαδάκια Μαρέγκες Μους / Κρέμες Παγωτά Παντεσπάνι Παραδοσιακά γλυκά Τσουρέκια Επιστροφή Ειδική Διατροφή Επιστροφή Light Γλυκά Light Συνταγές Super Foods Vegan Vegetarian (lacto) Χωρίς Αυγά Χωρίς Γαλακτοκομικά Χωρίς Γλουτένη Χωρίς Ζάχαρη Επιστροφή Είδος Γεύματος Επιστροφή BBQ (Barbeque) Κυρίως Πιάτο Λαδερά Ογκρατέν Ορεκτικά Παραδοσιακές Πικάντικα Πίτσες Σαλάτες Σάλτσες Σάλτσες για γλυκά Σάλτσες-Chutneys-Dips Σούπες Σπιτικό Fast Food Στη Γάστρα Στην Κατσαρόλα Στο Φούρνο Στο Τηγάνι Συνοδευτικά / Γαρνιτούρες Ψωμί Επιστροφή Πίτες / Αλμυρές τάρτες Επιστροφή Αλμυρά κέικ Αλμυρές Tάρτες Ζύμες για Τάρτες Ζύμες για Φύλλο Πίτες Γλυκές Πίτες Με Κρέας Πίτες Με Λαχανικά Πίτες Με Τυρί Πίτες Νηστίσιμες Επιστροφή Τα Καλύτερα Για… Επιστροφή Μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά Χριστούγεννα Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι Χειμώνας Brunch
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.