Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
▼ 2019 (2234) ► Νοεμβρίου (93) ► Οκτωβρίου (261) ► Σεπτεμβρίου (244) ► Αυγούστου (184) ► Ιουλίου (202) ► Ιουνίου (229) ► Μαΐου (226) ▼ Απριλίου (216) Αυτό είναι το " φάρμακο" για τη δυσπεψία Συνελήφθη γιατί τον αναζητούν οι Κυπριακές Αρχές Πότε και ποια είναι τα επόμενα τριήμερα μετά το Πά... Υποψήφια με Χρ. Χασιάκο η Αλεξάνδρα Τσιβόλα - Θωμά... Το νέο αλάτι που χαρίζει γεύση χωρίς να επιβαρύνει... Τέσσερις τροφές που καίνε το λίπος Πώς φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα και έπιπλα Από την Φιλιππούπολη υποψήφια στο Δήμο Αρταίων Γιατί οι Τούρκοι πιστεύουν στον Άγιο Γεώργιο Οι 18 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που παρέχονται online από... Ποια ροφήματα θα σε βοηθήσουν αν παράφαγες Τα φρούτα που καίνε τις θερμίδες μετά το αρνί και ... «Κατά συνθήκη ψεύδη» του Άντονι Νίλσον στο Κομπότι... Αρβελέρ: Να ξυπνήσουμε, έχουμε τον Μ. Αλέξανδρο στ... Τι απέγιναν οι άνθρωποι που πήραν μέρος στη Σταύρω... Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία της Ορθοδοξίας μένει εδρα... ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν 4 άτομα το τελευταίο 24ωρο Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης Άρτα:Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης τηρήθηκε και φέ... Τα έθιμα του Πάσχα στα Βαλκάνια Τα μυστικά για το ψήσιμο του οβελία
«Μυστικά» για να γλιτώσουμε θερμίδες Φροντίσουμε στο τραπέζι μας να υπάρχουν άφθονα λαχανικά, είτε σε ωμές σαλάτες, είτε ψητά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ξεκινάμε από αυτά, για να μην «πέσουμε» με τα μούτρα στα υπόλοιπα. Αποφεύγουμε μεγάλες ποσότητες ταραμοσαλάτας και χαλβά Αποφεύγουμε τα τηγανητά ή περιοριζόμαστε σε μικρές ποσότητες και προτιμούμε τα ψητά, χωρίς πολλές σάλτσες Στο τέλος του γεύματος, αντί για γλυκό ας φάμε φρούτο Αν βρεθούμε στην εξοχή, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για φυσική δραστηριότητα, για να «κάψουμε» έστω κι ένα μέρος από αυτά που φάγαμε! Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες που δεν του… φαίνονται, γι’ αυτό αρκούμαστε σε ένα ή δύο ποτήρια.
Και πάμε στο λίπος. Στην Ελλάδα, η κύρια πηγή λίπους για το μαγείρεμα είναι το ελαιόλαδο, το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Όπως φάνηκε από μια κλινική δοκιμή στην Ισπανία όπου συμμετείχαν 21 εθελοντές με υψηλή χοληστερόλη, το παρθένο ελαιόλαδο μείωσε τον κίνδυνο θρόμβωσης των αιμοφόρων αγγείων προστατεύοντας έτσι την καρδιά, τον εγκέφαλο και το κυκλοφορικό σύστημα. Αυτή η ιδιότητα του ελαιολάδου αποδίδεται στη μεγαλύτερη περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες σε σύγκριση με άλλα λάδια. Καλό είναι, όμως, να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα καθώς, περιέχει πολλές θερμίδες και είναι εύκολο να μας προσθέσει κιλά. Επίσης συστήνεται η κατανάλωση του ελαιολάδου να είναι σε ωμή μορφή διότι η θερμική επεξεργασία (μαγείρεμα) αλλάζει τη σύσταση του.
Νέα έρευνα: Πώς η άσκηση μειώνει τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής Υγεία Μια νέα αυστραλιανή έρευνα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής για την υγεία 23.04.19 11:15
Πρόγραμμα Δι@ύγεια : Νόμοι και πράξεις όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων | Υγειονομικός Χάρτης | Βρείτε τον γιατρό που χρειάζεστε / Συμβεβλημένοι γιατροί ΕΟΠΥΥ | Σεισμικότητα στη Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες IKA (προς Ασφαλισμένους, Εργοδότες, Προμηθευτές Υγείας, Πιστοποιημένους Φορείς) | ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης | Συνήγορος του Πολίτη | Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής | Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis | Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων- Υπολογίστε το Εφάπαξ σας | Γραμμή Καταναλωτή (παράπονα, καταγγελίες, ερωτήσεις)