Εάν το αυγό σπάσει κατά τον βρασμό το προσφέρουμε στα καναρινια; | PetBirds

Όπως κατάλαβες όλοι συνηγορούμε πως το σπασμένο αυγό δεν θα πειράξει καθόλου τα πουλιά... Λύθηκε το πρόβλημα Να συμμετέχω κι εγώ στο διαγωνισμό... πως να βράσει το αυγό χωρίς να σπάσει ... Πρόταση λοιπόν... Αν ανοίξεις μια τρυπούλα, όπως κάνουμε με τους βραστήρες αυγών τότε δεν θα σπάσει σίγουρα.


Πηγή: https://petbirds.gr/threads/%25CE%2595%25CE%25AC%25CE%25BD-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CE%25B1%25CF%2585%25CE%25B3%25CF%258C-%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AC-%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25BC%25CF%258C-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1.23272/

To λάθος που κάνεις στο βράσιμο των αβγών και σπάνε | BOVARY

Η εικόνα ενός αυγού που σπάει κατά τη διάρκεια του βρασίματος και το ασπράδι ξεχύνεται στο νερό, είναι απογοητευτική. Αυτό μπορεί να αλλάξει αν το αυγό τοποθετηθεί στο νερό όταν αυτό είναι ακόμα κρύο. Η θερμοκρασία νερού και αυγού θα έρθει σε ισορροπία. Ενα κοινό, μεγάλο λάθος είναι να τοποθετούνται αυγά που προηγουμένως έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο, σε νερό που βράζει (Τα αυγά που έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο για μερικές ημέρες έχουν υψηλότερο pH, άρα περισσότερες πιθανότητες να ραγίσουν στο βράσιμο).


Πηγή: https://www.bovary.gr/health-diary/3489/lathos-poy-kaneis-sto-vrasimo-ton-avgon-kai-spane

Πώς να πετύχεις το τέλειο βράσιμο αυγού | Sigmalive Cooking

facebook twitter youtube pinterest ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚA ΨAΡΙ/ΘΑΛΑΣΣΙΝA ΛΑΧΑΝΙΚA ΠΙΤΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚA ΜΑΓΕΙΡΕΥΤA ΟΣΠΡΙΑ ΡΥΖΙ ΣΟΥΠΕΣ ΑΥΓΟ - ΤΥΡΙ ΖΥΜΕΣ ΓΛΥΚA ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ THE CHEFS RODDY DAMALIS ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ THE VEGGIE SISTERS ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛAΚΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΥΣAΝΘΟΥ ΓΙAΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒAΝΗΣ ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙAΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΧΛΟΗ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΩΤΙAΔΟΥ BLOG ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ VIDEO GALLERY ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: SIGMALIVE ECONOMY TODAY SPORTIME MAGAZINE CITY SIGMA TV ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡAΔΙΟ ΠΡΩΤΟ SUPER FM I LOVE STYLE CHECK IN CYPRUS


Πηγή: https://cooking.sigmalive.com/symvoyles/3437/pos-na-petyheis-teleio-vrasimo-aygoy

Smart tips: Το τέλειο βραστό αυγό

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε συνοπτικά μερικές απλές συμβουλές, ώστε να έχουμε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα και μάλιστα με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας: Αν πρόκειται να ετοιμάσουμε πάνω από ένα αυγό, τότε καλό είναι όλα μας τα αυγά να έχουν το ίδιο μέγεθος . Ένα πολύ μεγάλο αυγό είναι προφανές πως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο βρασμού που φτάνει έως και το μισό λεπτό επιπλέον Τα αυγά μας καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου . Αν το αυγό που πρόκειται να βράσουμε λαμβάνεται απευθείας από το ψυγείο, θα χρειαστεί επίσης περισσότερο χρόνο, ενώ και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εμφανώς πιο ανομοιόμορφο. Μάλιστα, ειδικότερα στην περίπτωση που θέλουμε ένα μελάτο αυγό, αυτή η ανομοιομορφία μεταφράζεται και σε σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ασπραδιού και κρόκου, δημιουργώντας αμφιβολίες ακόμη και για το αν αυτό έχει παστεριωθεί Το νερό στο σκεύος μας πρέπει να σκεπάζει τα αυγά που έχουμε τοποθετήσει σε αυτό. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο σκεύος , καθώς η χωρητικότητά του παίζει επίσης σημαντικό ρόλο (ένα μεγάλο σκεύος θα χρειαστεί περισσότερο νερό, κάτι που σημαίνει πως η θερμοκρασία του θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο σε θερμοκρασίες άνω των 60°C με αποτέλεσμα τα αυγά που βρίσκονται σε αυτό να σφίξουν νωρίτερα)


Πηγή: https://www.enallaktiko.gr/blogs/blog/smart-tips-how-to-boil-an-egg-just-like-you-like-it

Πώς το βράζουν το αβγό; - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Βάζουμε τα αβγά να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι, όταν βρίσκονται ήδη σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε κρύο νερό, που θα τα σκεπάσει εντελώς και αρχικά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να μετράτε το χρόνο, από εκείνη τη στιγμή: 3-4 λεπτά για τα πολύ μελάτα αβγά, 4 λεπτά για τα μελάτα και 10 λεπτά για τα σφιχτά. Μόλις τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διακοπεί ο βρασμός τους και να παραμείνουν στο επιθυμητό σημείο. Για τα σφιχτά υπάρχει ένας ακόμα λόγος αφού ετσι δεν μυρίζουν άσχημα και δεν σχηματίζουν εκείνα τα αντιαισθητικά πράσινα δαχτυλίδια γύρω από τον κρόκο.


Πηγή: https://www.tovima.gr/2011/03/10/afieromata/pws-to-brazoyn-to-abgo/

Ξέρεις πως δε σπάνε τα αυγά στο βράσιμο; Μάθε τώρα - Loveyou

Υ πάρχουν διάφορα μυστικά για το πως δε σπάνε τα αυγά στο βράσιμο. Ρωτήσαμε γιαγιάδες, μαμάδες, αλλά και μαγείρισσες και σου παρουσιάζουμε αυτά που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης. Δοκίμασέ τα και ίσως το φετινό Πάσχα κυλήσει με λιγότερες απώλειες! Βγάλε τα αυγά από το ψυγείο το προηγούμενο βράδυ και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βάλεις σε καυτό νερό τα αυγά που μόλις έβγαλες από το ψυγείο οι πιθανότητες να μη ραγίσουν είναι πολύ λίγες. Στρώσε στον πάτο της κατσαρόλας ένα πανάκι κι ακούμπησε τα αυγά πάνω του. Βράσε μία στρώση αυγών τη φορά . Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, χαμήλωσε πολύ την κουζίνα . Πολλές κυρίες μας είπαν μάλιστα ότι κλείνουν εντελώς τη φωτιά, βάζουν το καπάκι στην κατσαρόλα και τα αφήνουν στο νερό μέχρι να κρυώσει τελείως. Μην βράζεις τα αυγά για περισσότερο από 15 λεπτά ( 20 λεπτά αν είναι μεγάλα). Ρίξε στο νερό που θα βάλεις να βράσουν τα αυγά αλάτι και ξίδι. Με το ξίδι και το αλάτι στο νερό, ακόμη κι αν κάποιο αυγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό. Επίσης, μία απάντηση στο πως δε σπάνε τα αυγά στο βράσιμο είναι βάζοντας στην κατσαρόλα μια μεταλλική κουτάλα που θα εξέχει. Το μέταλλο θα απορροφήσει την


Πηγή: http://loveyou.gr/diatrofi-mystika-nea/pos-den-spane-ta-avga-sto-vrasimo/
Δημοσίευση: 11/11/2019


. .