Γιατί Να Προτιμήσουμε Ψωμί Με Προζύμι - Τα 6 πιο διαβασμένα άρθρα στο Internet

Προζυμένιο ψωμί – Τα Ζαγοροχώρια και ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου

Τὸ ζύμωμα τοῦ σπιτικοῦ καρβελιοῦ καὶ τὸ ψήσιμο στὸν παραδοσιακὸ φοῦρνο ἢ στὴ γάστρα ἦταν ἡ συχνότερη φροντίδα κάθε ἁγιωργίτικης νοικοκυρᾶς τὸν παλιὸ καιρὸ στὸ χωριό μας. Τὸ ξύλινο σκαφίδι, ἡ πινακωτή, ἡ λεπτὴ σήτα μὲ ξύλινο στεφάνι, δήλ. τὸ κόσκινο ἦταν τὰ ἀπαραίτητα σύνεργα παρασκευῆς ψωμιοῦ. Τὸ ζύμωμα εἶναι κουραστικὴ δουλειά, ὅμως ἡ νοστιμιὰ καὶ μοσχοβολιὰ τοῦ φρέσκου ψωμιοῦ ἀποζημιώνει στὸ ἀκέραιο.


Πηγή: https://dilofo.gr/prozymenio-psomi/

Γιατί να προτιμήσω ψωμί με προζύμι; - Νέα Διατροφής

Το ψωμί με προζύμι είναι ένα τρόφιμο βγαλμένο από την παράδοσή μας. Αγαπημένη γεύση για πολλούς, φαίνεται ότι έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα το προζύμι αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών, στους οποίους αποδίδονται και οι ευεργετικές του ιδιότητες.


Πηγή: https://www.neadiatrofis.gr/giati-na-protimiso-psomi-me-prozimi/

Γιατί να προτιμήσετε ψωμί με προζύμι – Newsbeast

Η κατανάλωση τέτοιων τροφίμων σε τακτική βάση σχετίζεται με ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, καταστολή της δράσης των νιτρωδών και νιτρικών αλάτων που προστίθενται στα προϊόντα κρέατος και τα οποία στον άνθρωπο μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, που είναι καρκινογόνες.


Πηγή: https://www.newsbeast.gr/health/arthro/673658/giati-na-protimisete-psomi-me-prozumi

Ψωμί: Τι είναι προζύμι και μαγιά; - Προϊόντα της Φύσης

Μια μέρα ζητήθηκε από έναν στοχαστή της Ιατρικής ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια του αιώνα. Οι παρόντες περίμεναν να απαντούσε ο καρκίνος και το έμφραγμα. Με μεγάλη τους έκπληξη ο επιστήμονας απάντησε: "Η αδιαφορία". Όλοι τότε κοιτάχτηκαν στα μάτια και ο καθένας τους αντιλήφτηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστοι. Στο τέλος του ζητήθηκε ποια είναι η θεραπεία και ο επιστήμονας απάντησε: "Να το αντιληφθείτε".


Πηγή: https://www.proionta-tis-fisis.com/ti-ine-prozimi-ke-magia/

Γιατί να προτιμήσω ψωμί με προζύμι; - Pain Beni

Το ψωμί με προζύμι είναι ένα τρόφιμο βγαλμένο από την παράδοσή μας. Αγαπημένη γεύση για πολλούς, φαίνεται ότι έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα το προζύμι αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών, στους οποίους αποδίδονται και οι ευεργετικές του ιδιότητες.


Πηγή: https://painbeni.gr/psomi-me-prozimi/

Ψωμί ολικής αλέσεως: "Θέλω να ξεκινήσω διατροφή. Γιατί να το προτιμήσω"; - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ -

Αναφορικά με το θρεπτικό περιεχόμενο, το μαύρο ψωμί υπερέχει ελαφρώς σε θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το λευκό. Ωστόσο, σε μια ισορροπημένη διατροφή, η ποικιλία τροφίμων εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των απαραίτητων συστατικών. Επομένως κανένα τρόφιμό, ούτε το ψωμί ολικής, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μοναδική «πηγή» ενός ή περισσότερων θρεπτικών συστατικών και να καταναλώνετε σε μεγαλύτερη ποσότητα εις βάρος άλλων τροφίμων.


Πηγή: https://boro.gr/235275/psomi-olikis-aleseos-quot-thelo-na-xekiniso-diatrofi-giati-na-to-protimiso-quot/
Δημοσίευση: 23/11/2019


. .