Τα βάρη θα σηκώσουν εκ νέου οι αποκαλούμενες «μεσαίες» περιοχές, όπως έγινε το 2018, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την «έκρηξη» των εμπορικών τιμών σε περιοχές και Ζώνες, όπου η στρέβλωση του Airbnb βγάζει μάτι. Για παράδειγμα: στο Κουκάκι, οι μετρήσεις της Re/max το 2017 έδιναν 900- 1.650 ευρώ/τ.μ. για κατοικίες παλαιότερες της 5ετίας, αλλά μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές πέταξαν στα 1.400- 2.150 ευρώ/τ.μ.! Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και αντιστοίχως τιμές, καταγράφονται στην Αγία Παρασκευή, στο Χολαργό, στη Νέα Ερυθραία, στα Βριλήσσια κ.λ.π. διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών, που αναζητά τα «ισοδύναμα» για τη συγκράτηση ή μείωση των αντικειμενικών αξιών στις αποκαλούμενες «λαϊκές» περιοχές.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα λιώστε το φρέσκο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το για ένα λεπτό από τη στιγμή που θα αρχίσει να αφρίζει και, όταν οι φυσαλίδες μικρύνουν, προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι. Αν δείτε πως το βούτυρο σκουραίνει πολύ, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα, ώστε να μη σχηματιστούν σβώλοι και το αλεύρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο. Έπειτα προσθέστε λίγο – λίγο το γάλα, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και ενσωματώστε το στο μείγμα του βουτύρου με το αλεύρι. Μεταφέρετε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι, αυτή τη φορά σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Προσθέστε την παρμεζάνα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμείτε.
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευθεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Μιχάλης Πετρίδης, καθηγητής Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά. Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας έχει διεξαγάγει πολυετείς και πρωτοποριακές έρευνες χάρη στις οποίες αποκαλύφθηκε η ανατομία και διαλευκάνθηκαν λειτουργίες του μετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, μελετήθηκε η αλληλεπίδρασή του με άλλες περιοχές του φλοιού και εν τέλει προέκυψαν συμπεράσματα αναφορικά με τη σχέση της νόησης με τους μηχανισμούς του εγκεφάλου. Η πληθώρα των επιστημονικών άρθρων που έχει δημοσιεύσει σε έγκριτες επιστημονικές επιθεωρήσεις καθώς και τα βιβλία και οι λεπτομερείς χάρτες του εγκεφάλου που έχει δημιουργήσει συνέβαλαν στο να είναι σήμερα ο κ. Πετρίδης ένας από τους συχνότερα αναφερόμενους επιστήμονες στο πεδίο της νευροβιολογίας.
Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην Ελλάδα είναι στην ουσία η σάλτσα Μορνέ. Η αυθεντική μπεσαμέλ δεν έχει κρόκους ούτε παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Βάλτε τα στήθη σε ένα μεγάλο μπολ με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ. Ψήστε το κοτόπουλο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, βάλτε το σε ένα πιάτο και κόψτε σε λωρίδες. Μοιράστε σε πιάτα το μαρούλι, το κάρδαμο και τα αυγά και βάλτε από πάνω το κοτόπουλο. Ανακατέψτε το γιαούρτι με την παρμεζάνα και λίγο χυμό λεμονιού. Εναλλακτικά, βάλτε τα όλα μαζί σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Συνταγες Νέες συνταγές Παέλια Ταλλιατέλες Pancakes Κολοκυθοανθοί γεμιστοί Μανιτάρια στιφάδο Ξεροτήγανα Παέγια μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα cheesecake akis γλυκο με μπανανα και καραμελα banoffee με ζαχαρουχο γαλα μπράουνις συνταγή ποτήρι banoffee θερμιδες γλυκο με γαλα χωρις βρασιμο