9:33 Από Τρίτη το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου! 9:25 Χρήστος Πατούχας: Μετρημένα ...κουκιά στην ΠΕΔ! 9:17 Σήμερα αστρολογικό φαινόμενο που θα συμβεί ξανά μετά από 33 χρόνια - Πότε θα φανεί στην Ελλάδα 9:09 Το Πανεπιστήμιο Πατρών πάει στο Μέγαρο Μουσικής 9:00 Παναγιώτης - Ραφαήλ: Τα επόμενα βήματα στη Βοστόνη - Τι λέει ο Έλληνας καθηγητής που θα αναλάβει το αγόρι 8:53 Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό ο Γιώργος Ανατολάκης 8:52 Πάτρα: Τεράστιες ουρές οχημάτων σε κέντρο και παραλιακούς δρόμους - "Κλειστή" η Περιμετρική - Στο "κόκκινο" η ταλαιπωρία για τους οδηγούς! 8:45 Βολιβία: Το Μεξικό πρόσφερε πολιτικό άσυλο στον Έβο Μοράλες - Κίνδυνος για τη ζωή του! 8:40 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Πάτρα: Aγόρασαν διαμερίσματα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και η Κτηματική τα "δεσμεύει" μετά από 38 χρόνια! Σε απόγνωση 104 οικογένειες 8:37 Η Σύγκλητος έκλεισε την ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 8:29 Κολομβία: Να συγκληθεί το Διαρκές Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για τη Βολιβία 8:20 Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα 8:16 Ξεσηκώνονται στον Πύργο - "Λουκέτο" σήμερα στο Δημαρχείο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα για ΤΕΦΑΑ, αυτοκινητόδρομο! 8:13 Πάτρα: Συλλήψεις στο νέο Λιμάνι για πλαστά
Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ριζότο και να πιει τον ζωμό. Κατόπιν, προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα και το σπανάκι. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Διαλύουμε τον ζωμό κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε βραστό νερό μέχρι να ξεπαγώσει και να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει, το λιώνουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει πουρές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο . Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό κότας. 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτουμε τον πουρέ από το σπανάκι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό κότας . “Δένουμε” με το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο Συμπλήρωσε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα. Γενικά θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να απορροφηθεί σωστά ο ζωμός από το ριζότο σου Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού Σέρβιρε χλιαρό
Κεντρική πλοήγηση ΕΙΔΗΣΕΙΣ STORIES ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΩΗ ΥΓΕΙΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ MEDIA DESIGN TRAVEL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ GREEN iAUTOKINITO iGASTRONOMIE iBOOKS iVIDEO iOPINIONS ΖΩΔΙΑ OSCARS Κεντρική πλοήγηση ΕΙΔΗΣΕΙΣ STORIES ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΩΗ ΥΓΕΙΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ MEDIA DESIGN TRAVEL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ GREEN iAUTOKINITO iGASTRONOMIE iBOOKS iVIDEO iOPINIONS ΖΩΔΙΑ OSCARS
Εκτέλεση Διαλύετε αρχικά τον ζωμό κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει μία βράση. Μαγειρεύετε το σπανάκι σε βραστό νερό μέχρι να ξεπαγώσει και να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το αφήνετε να κρυώσει, το λιώνετε στο μίξερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει πουρές. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το εσαλότ, το σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Προσθέτετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό κότας. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτετε τον πουρέ από το σπανάκι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό κότας. «Δένετε» με το υπόλοιπο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρετε.