Με τα χέρια σας απλώστε στο κρέας τον χυμό του λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και με ένα μαχαιράκι ανοίξτε μερικές τρύπες στο κρέας για να καρφώσετε το δενδρολίβανο. Αφήστε το για μερικές ώρες στο ψυγείο να αρωματιστεί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, βάλτε το κρέας σε ένα ταψί και περικυκλώστε το με τις πατάτες. Αλατίστε τις. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό και αφήστε το να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρνώντας μία φορά το κρέας στη μέση του ψησίματος.
Τοπικά και Παραπολιτικά | 11.11.2019 | 23:23 | video Αντ. Γκουντάρας: Γιατί είναι κρυμμένοι οι βουλευτές με το προσφυγικό; Αθλητικά | 11.11.2019 | 21:22 «Βατερλώ» της ΑΕΛ και ήττα από τη Λαμία με 0-3!!! Τοπικά και Παραπολιτικά | 11.11.2019 | 21:13 Πρωτοβουλία Κέλλα – Βαγενά για ευαισθητοποίηση για τα τροχαία ατυχήματα Ελλάδα | 11.11.2019 | 20:51 Στη δημοσιότητα στοιχεία και εικόνες των τριών κατηγορούμενων για τρομοκρατία Καρδίτσα | 11.11.2019 | 20:48 Τιμές, κόστος, ΕΛΓΑ και ΚΑΠ προμηνύουν «θερμό» χειμώνα Πολιτική | 11.11.2019 | 20:45 Νέες πολιτικές κόντρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ Καρδίτσα | 11.11.2019 | 20:36 Αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο Καρδιτσιώτες κατέληξε σε γκρεμό Βόλος | 11.11.2019 | 20:33 Χρήματα από αυτοκίνητο έκλεψαν δύο ανήλικοι στο Βόλο Λάρισα | 11.11.2019 | 10:05 Έφτασαν ξημερώματα 40 πρόσφυγες στην Άνω Σωτηρίτσα συνοδεία ΜΑΤ Καρδίτσα | 11.11.2019 | 20:36 Αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο Καρδιτσιώτες κατέληξε σε γκρεμό Βόλος | 11.11.2019 | 12:31 Βόλος: Ένας δικυκλιστής έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα Θεσσαλία | 11.11.2019 | 08:30 Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία σφοδρές βροχοπτώσεις, θα είναι δύσκολη η κατάσταση» Βόλος | 11.11.2019 | 17:37 Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά Λάρισα | 11.11.2019 | 08:53 Περνούν
Ένα από τα πιο αγαπημένα, παραδοσιακά φαγητά , που η γιαγιά μου έφτιαχνε συνήθως τις Κυριακές αλλά και στις γιορτές και μας ξετρέλαινε όλους με τη νοστιμιά του. Στην Ελλάδα, δεν πρέπει να υπάρχει πιο κλασικό πιάτο, από αυτό! Αρνάκι ή κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο Υλικά • 1 ½ κιλό αρνίσια ή κατσικίσια παϊδάκια • 6 μεγάλες πατάτες • ½ φλυτζ. τσαγιού λάδι • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδα • ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη • 3 σκελίδες σκόρδο • 50 γραμ. κεφαλότυρι κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά) • 1 νεροπότηρο νερό ή λευκό ξηρό κρασί • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες, έπειτα ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στο κρέας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και τα περιχύνουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε το νερό ή το κρασί στο ταψί, σε μία
Προσφορες Σας Συμφερει Προσφορες 1+1 Δωρο Βιολογικα Χωρις Γλουτενη Φρουτα & Λαχανικα Φρούτα Λαχανικά 'Ετοιμες Σαλάτες Φρεσκο Κρεας & Πουλερικα Νωπό Κρέας Πουλερικά Γαλακτοκομικα & Ειδη Ψυγειου Γάλα Αυγά Γιαούρτια & Επιδόρπια Κρέμες & Γλυκίσματα Κρέμες Γάλακτος & Σαντιγύ Βούτυρο & Μαργαρίνη Σαλάτες & Αλοιφές Χυμοί Ψυγείου Ζωμοί Ψυγείου Ζύμες, Φύλλα & Πίτες Τυροκομικα Τυρί Σε Φέτες Τυρί Τριμμένο Φέτα & Λευκό Τυρί Σκληρά Ημίσκληρα Μαλακά Αλειφόμενα Delicatessen Αλλαντικα & Delicatessen Αλλαντικά Delicatessen Αρτοζαχαροπλαστειο Ψωμί Ψωμί Για Τοστ Φρυγανιές Παξιμάδια, Κριτσίνια & Κρουτόν Γλυκά Αρτοσκευάσματα Πίτες, Ψωμάκια, Wraps Ζαχαροπλαστική Κατεψυγμενα Λαχανικά Κρέας Ψάρια & Θαλασσινά Έτοιμα Φαγητά Ζύμες, Φύλλα & Πίτες Παγωτά Πρωινο, Ροφηματα & Σνακς Καφές Τσάι & Αφεψήματα Ροφήματα Σοκολάτας & Κακάο Δημητριακά Μαρμελάδες Μέλι Είδη Επάλειψης Μπισκότα Γλυκά Κουταλιού & Μαστίχες Λουκούμια & Παστέλια Πατατάκια & Σνακς Τσίχλες & Καραμέλες Σοκολάτες Συσκευασμενα Τροφιμα Ζυμαρικά Ρύζι Όσπρια Ελαιόλαδο Σπορέλαια Τοματικά Μαγειρικά Λίπη Κονσέρβες Ξίδι & Λεμόνι Αλάτι & Μπαχαρικά Σάλτσες & Dressings Διεθνής Κουζίνα Αλεύρι Σούπες, Κύβοι & Πουρές Ζάχαρη Είδη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα τη ρίγανη, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο. Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο. Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας. Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Το αλείφουμε να πάει παντού Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό. Καλύπτουμε το ταψί ,σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα άγρα του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.
ΑΡΧΙΚΗ SHOWBIZ Ελλάδα Κόσμος Συνεντεύξεις ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Νέα Τηλεθέαση Reality TV ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Διεθνή Κοινωνία Πολιτική LIFESTYLE Διατροφή Υγεία & Ευεξία Ψυχολογία Περίεργα Viral Αυτοκίνητο Quiz CELEBRITY TRAVEL Backstage Best of Valia’s CHOICE BLOGGERS Δεν Κρίνω… Fake News Μέχρι Κεραίας Nikopolis Blog Ο Πέτρος πάει παντού Reset yourself ΖΩΔΙΑ