Η Παράλειψη Του Πρωινού Αυξάνει Τον Κίνδυνο Του Διαβήτη - Τα 6 πιο διαβασμένα άρθρα στο Internet

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπουν το πρωινό οι διαβητικοί

Σε μελέτη με μικρό αριθμό εθελοντών ανακάλυψαν πως τις μέρες δίχως πρωινό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν κατά 37% υψηλότερα το μεσημέρι απ’ ό,τι όταν έτρωγαν πρωινό. Την ώρα του βραδινού, δε, εξακολουθούσαν να είναι αυξημένα, με τη διαφορά να φτάνει το 27% σε σύγκριση με το βραδινό σάκχαρο που είχαν τις μέρες που είχαν φάει πρωινό.


Πηγή: http://yourdoc.gr/paraleipoun-prwino-diavitikoi/

Πρωινό: Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν νιτρικά άλατα που έχουν συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο δημοσίευσε μια λίστα από τα κορυφαία δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου. Το να αποφεύγει κανείς τα νιτρικά άλατα είναι το #1 ένα από αυτά.


Πηγή: https://tempo24.news/eidisi/194298/proino-pente-trofes-poy-prepei-na-apofeygete

Η παράλειψη του πρωινού αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά

Οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι πιθανώς το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας από άποψη υγείας του οργανισμού.


Πηγή: http://newpost.gr/ygeia/5c1257e656dccb7e13df8c04/h-paraleipsh-toy-prwinoy-ayksanei-ton-kindyno-gia-thn-kardia

Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη όταν παραλείπουμε το πρωινό -

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι έφηβοι που παρέλειπαν το πρωινό γεύμα ή έτρωγαν ελάχιστα στο ξεκίνημα της μελέτης είχαν κατά 68% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο ως ενήλικες.Οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες καθώς και άλλες καθημερινές συνήθειες, όμως το πρωινό φάνηκε να είναι ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου.


Πηγή: https://www.onmed.gr/ygeia/story/307773/auximenos-o-kindunos-diaviti-otan-paraleipoume-to-proino

Η παράλειψη του πρωινού αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη

Το πρόβλημα αυτό έχει συνδεθεί άμεσα με την παχυσαρκία, εφόσον το 90% των πασχόντων από διαβήτη, έχουν τον τύπο 2, που αφορά κυρίως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η Λίμπι Ντάουλινγκ, από τον Βρετανικό Διαβήτη, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να γίνει κατανοητό ποιοι άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από τη σύνδεση του διαβήτη με την έλλειψη πρωινού, αλλά πρόσθεσε ότι ‘ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να μετατραπεί είναι το βάρος’.


Πηγή: https://www.cretalive.gr/health/h-paraleipsh-toy-proinoy-ayksanei-ton-kindyno-toy-diabhth

Η παράλειψη του πρωινού αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη

Το πρόβλημα αυτό έχει συνδεθεί άμεσα με την παχυσαρκία, εφόσον το 90% των πασχόντων από διαβήτη, έχουν τον τύπο 2, που αφορά κυρίως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η Λίμπι Ντάουλινγκ, από τον Βρετανικό Διαβήτη, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να γίνει κατανοητό ποιοι άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από τη σύνδεση του διαβήτη με την έλλειψη πρωινού, αλλά πρόσθεσε ότι ‘ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να μετατραπεί είναι το βάρος’.


Πηγή: https://www.vita.gr/2018/12/28/ygeia/i-paraleipsi-tou-proinou-ayksanei-ton-kindyno-tou-diaviti/
Δημοσίευση: 23/11/2019


. .