Εκτέλεση συνταγής Για το ντρέσινγκ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και δέσουν. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη. Για τις βίδες και το κοτόπουλο: Βάζετε τις βίδες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά, τις μεταφέρετε σε μπολιέρα και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύετε να καλυφθούν οι βίδες καλά με το ντρέσινγκ και το αφήνετε στην άκρη. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Πετάτε το σκόρδο και προσθέτετε στο τηγάνι τους κύβους κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 4 περόπου λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές και ψηθεί μέχρι μέσα. Μη το παρατηγανίσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα “σφίξει” το κρέας του. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ακόμα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το κοτόπουλο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα κοτόπουλου, το ρίχνετε στη μπολιέρα με τις βίδες, ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τις ντομάτες ελαφρώς αλατισμένες ανακατεύετε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χωρίζουμε το στήθος σε δύο κομμάτια. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα ταψί , τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ενδιάμεσα έχουμε βάλει αρκετό νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα , το αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 10-11 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τα κρατάμε σε ένα μπολ στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσουν. Βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής , τα κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως, τον χυμό από τα λάιμ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και τα κομμάτια κοτόπουλο. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με το καλαμπόκι, το ξύσμα από τα λάιμ, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε απαλά με δύο κουτάλες τη σάλτσα με τα
Αρχική σελίδα Συνταγές Βαθμός δυσκολίας Εύκολη Μέτρια Δύσκολη Βασικό Συστατικό Αλκοόλ Αυγά Γαλοπούλα Διάφορα Θαλασσινά Ζυμαρικά Καραμέλα Κοτόπουλο Λαχανικό Μανιτάρια Μοσχάρι Μπισκότο Ξηροί καρποί Όσπρια Ρύζι – Κριθαράκι – Ριζότο Σοκολάτα Τυρί Φρούτα Χοιρινό Ψάρι Ψωμί Ειδικές περιστάσεις Για την Παρέα Παιδιά – Παιδικά πάρτυ Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Αγίου Βαλεντίνου Είδος Γεύματος Γλυκά Δημητριακά Διάφορα Εύκολα & γρήγορα Ζυμαρικά & Ριζότα Θαλασσινά Κέικ Κυρίως γεύμα Λαχανικά Ορεκτικά Πίτες Πρωινό Σαλάτες & ντιπ Σνακ και σάντουιτς Vegeterian/Χορτοφαγικές Ψωμιά Leftovers Εύκολες και Γρήγορες Κουζίνες Αγγλική Αμερικάνικη Ανατολίτικη Γαλλική Ελληνική Ιαπωνική Ινδική Ιταλική Κινέζικη Κυπριακή Μεξικάνικη Ποντιακή Άλλες Νηστίσιμα Οικονομικές Συνταγές Ποτά, Χυμοί και Smoothies Χυμοί & smoothies Συνταγές Διαίτης Σπέσιαλ Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές Fitness Υγιεινά Πιάτα Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Διατροφή Cooking Tips Διάφορα Tips Διάφορες Ειδήσεις News
ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ SITE ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ; ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ! ΧΩΡΙΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΧ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ; ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ BLOG ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ & ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΥΣΤΙΚA ΑΠO ΧΩΡIO EN ΕΛ
Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά Θαλασσινά & Ψάρια Όσπρια Σιροπιαστά Ροφήματα & Ποτά Τούρτες Παγωτά Μπισκότα Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Η διατροφή του Άκη
Πάρτε μία μεγάλη σαλατιέρα και βάλτε μέσα όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέψτε καλά το λάδι με το ξύδι, το μέλι με το αλάτι και έπειτα περιχύστε με το μείγμα την σαλάτα σας. Γαρνίρετε με τις φλούδες παρμεζάνας. Tip: Αφήστε την 5 με 10 λεπτά στο ψυγείο για να την απολαύσετε δροσερή!