Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά | Συνταγές - Sintayes.gr

Εκτέλεση συνταγής Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20×30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφτούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Προαιρετικά αν βάλετε και πατάτες θα τις βάλετε πρώτα στο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο, (προαιρετικά τις αλείφετε με ½ κ.σ. μουστάρδα), ρίχνετε αλατοπίπερο, 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας τις ψήνετε για 20-25 λ


Πηγή: https://www.sintayes.gr/syntages/lemonato-kotopoulo-me-skordo-ke-mirodika/

Κοκκινιστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα με πορτοκάλι - www.olivemagazine.gr

Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το χυμό, το ξύσμα, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε και το πουλερικό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Σερβίρετε το κοκκινιστό με μακαρόνια, ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. Ό,τι και εάν επιλέξετε του πάει πολύ.


Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/recipe/8736/

Κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια - Συνταγές - Πιάτα ημέρας | γαστρονόμος

500 γρ. παπαρδέλες η άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 1,5 εκ. 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα) 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλετε), «σπασμένες» ελαφρώς, ώστε να ανοίξουν κάπως αλλά να μη διαλυθούν 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης (ή βασιλικού - το καλοκαίρι που τον βρίσκουμε πιο εύκολα), ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Πηγή: http://www.gastronomos.gr/gr/%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AD%25CF%2582/%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25AC%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582/%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CF%258C-%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF-%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα και μπαχάρι | Συνταγές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πανεύκολο μιλφέιγ Πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινο Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού Παστίτσιο: ο βασιλιάς των ζυμαρικών φούρνου Σπαγκέτι με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού Το ρολό της μαμάς μου ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ «Κ»


Πηγή: https://www.kathimerini.gr/874551/article/gastronomos/syntages/kotopoylo-kokkinisto-me-kanela-kai-mpaxari

Συνταγές : Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας

Εκτέλεση: Πλύντε καλά το κοτόπουλο και αν είναι ολόκληρο κόψτε το σε μερίδες. Στεγνώστε τα κομμάτια καλά με χαρτί. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλτε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, τσιγαρίστε απ' όλες τις πλευρές το κοτόπουλο, βάζοντας 3-4 κομμάτια τη φορά. Βάλτε όλα τα κομμάτια στο σκεύος και σβήστε τα με το μισό κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 10 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, σωτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, δεν πρέπει να ροδίσουν. Σβήστε τα με το υπόλοιπο κρασί και αδειάστε τα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε για 1,5 με 2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του πουλερικού. Ελέγξτε τη σάλτσα κατά τη διάρκεια και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, πιπέρι.


Πηγή: https://greekcook.gr/syntages/kotopoulo_kokkinisto_katsarolas

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά περίπου. Τα σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες ή τα τοματάκια κονκασέ, λίγο ζεστό νερό, το μαϊντανό εάν θέλουμε και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε κάπου ζεστό, μέχρι να το σερβίρουμε. Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα που υπάρχει στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ανάλογο νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και εάν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή: https://www.flora.com.gr/recipe/HMmEtg/kotopoylo-kokkinisto-me-makaronia
Δημοσίευση: 11/11/2019


. .