ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ελλάδα Διεθνή Πολιτική Οικονομία Πολιτισμός Άνθρωποι Αθλητισμός Περιβάλλον TV&Media Tech&Science ΠΡΟΣΩΠΑ Αθηναίοι Συνεντεύξεις Πορτρέτα Απώλειες Γυναίκες CULTURE Σινεμά Μουσική Θέατρο Εικαστικά Βιβλίο Αρχαιολογία &Ιστορία Φωτογραφία Ιδέες Media ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Μόδα&Στυλ Γεύση Υγεία&Σώμα Ταξίδια Αγορά Συνταγές Design Εκπαίδευση Living Αυτοκίνητο INSIDE Απόψεις Ελλάδα Περιβάλλον LGTBQI+ Διεθνή Αθήνα Urban Culture Tech&Science Plus Εξομολογήσεις Ζώδια Blogs Videos Long Stories Lightbox Αφιερώματα Retronaut Erotica Σαν Σήμερα Αρχείο
America Argentina Bolivia Canada Caribbean Chile Colombia Costa Rica Ecuador El Salvador Guatemala Honduras México Nicaragua Panamá Paraguay Perú Puerto Rico República Dominicana United States Uruguay Venezuela Europe Belarus België Belgique Bosnia Herzegovina България Croatia Česko Deutschland España Estonia France Ελλάδα Italy Latvia Magyarország Malta Österreich Polska Portugal Россия România Shqipëri Slovakia Suisse Türkiye Ukraine United Kingdom Asia and Middle East Armenian Azerbaijan Bangladesh Brunei Cambodia 中国 Georgia Hong Kong India Indonesia Iraq Israel Japan Jordan Kazakhstan Lebanon Laos Malaysia Maldives Mongolia Myanmar New Caledonia Pakistan Philippines Saudi Arabia Singapore South Korea Sri Lanka Syria Taiwan Tajikistan ไทย Thailand Turkmenistan United Arab Emirates Vietnam Africa Algeria Egypt Maroc Oceania Australia New Zealand Worldwide Global
Nομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει αυθεντικό τάκος; Κάνεις λάθος! Ανακάλυψε πως είναι το μεξικάνικο αυτό φαγητό από έναν γνώστη του είδους που έφθασε μέχρι εκεί και το δοκίμασε… Πριν από μερικές εβδομάδες δώσαμε ραντεβού με έναν φίλο μου να πάμε για τάκος. Μόλις έφτασε η παραγγελία μας πέσαμε με τα μέτρα στο φαγητό καθώς ήμασταν μετά τη δουλειά και νηστικοί από το πρωί. Του είπα ότι το φαγητό πολύ νόστιμο και εκείνος με ένα ύφος που έδειχνε ότι διαφωνεί μου διηγήθηκε μια ιστορία από το ταξίδι του στο Μεξικό: «Μια βραδιά είχα πιει μερικές μπύρες σε μια καντίνα στο Μεξικό μερικά μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Ίσως η εύθυμη κατάστασή στην οποία είχα περιέλθει να οφείλεται σε αυτό. Ενδεχομένως, όμως, να μπορεί να εξηγηθεί και από έναν ακόμη λόγο: απολάμβανα ένα taco που με δυσκολία μπορούσα να κρατήσω στα χέρια μου. Ήταν ένα φανταστικό γεύμα που με έκανε να αναρωτηθώ τι ήταν αυτό που τόσα χρόνια σε όλη μου τη ζωή αποκαλούσα Taco», μου είπε. «Η tortilla, ήταν φτιαγμένη από φρέσκια μάσα —αλεύρι από καλαμπόκι—που μόλις είχε βγει από το φούρνο. Ήταν τραγανή και νόστιμη με γεύση ξεροψημένου καλαμποκιού. Το κρέας είχε μαγειρευτεί για πέντε ώρες και ήταν τόσο τρυφερό που μπορούσε να λιώσει στο στόμα σου. Οι σάλτσες στο τραπέζι ήταν τόσο έντονες που έμοιαζαν σαν λικέρ
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Μετά, προσθέτετε το λαρδί με τα δάχτυλα σας και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το νερό και αναμειγνύετε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Πασπαλίστε τον πάγκο σας με λίγο αλεύρι και τοποθετήστε επάνω τη ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μαλακιά και ελαστική. Χωρίστε τη ζύμη σε 24 μπάλες. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τις μπάλες και κάντε τες κυκλικές. Τοποθετήστε την τορτίγια στο τηγάνι και περιμένετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι τη γυρνάτε για να μην την κάψετε.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Την επομένη, βγάζουν με το χέρι από το σκεύος τους μαλακούς σπόρους, που τώρα ονομάζονται νιξταμάλ, και τους τοποθετούν σε ένα άλλο σκεύος για να τους στραγγίσουν τελείως. Στη συνέχεια, λιώνουν το νιξταμάλ και προσθέτουν αλάτι και νερό μέχρις ότου το μείγμα μετατραπεί σε μαλακή ζύμη που ονομάζεται μάσα. Κατά παράδοση, χωρίζουν τη ζύμη σε μπαλάκια και έπειτα τα ανοίγουν με το χέρι σε λεπτά φύλλα τα οποία τοποθετούν σε καυτό πήλινο ταψί. Τα γυρίζουν συνολικά δύο φορές. Όταν φουσκώσει η λεπτή επιφάνειά τους, τότε είναι έτοιμα!