Κανελόνια με σπανάκι και φέτα - Cooklos.gr

Διαδικασία συνταγής Σοτάρουμε Τηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο πριν μαραθεί Μαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθότυρο και τη φέτα ΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κανελόνια. Παράλληλα με τη γέμιση ετοιμάζουμε την ελαφριά μπεσαμέλ Γαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ. , θέλουμε να είναι σχεδόν ρευστή. Μόλις το βούτυρο με το αλεύρι γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να βράσει Μαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°


Πηγή: https://www.cooklos.gr/syntages/kanelonia-spanaki-feta

ArtTable | Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Η κρεμώδης μπεσαμέλ και η γέμιση με τυριά κάνουν αυτό το πιάτο ακαταμάχητο. Θα αρέσει ακόμα και σε εκείνους που δεν συμπαθούν το σπανάκι. Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο φαγητό και με λαζάνια. Υλικά (για 4-6 άτομα) 500 γρ. σπανάκι 16 κανελόνια 300 γρ. ρι&


Πηγή: http://www.arttable.gr/zumarika/article/20221/kanelonia-me-spanaki-kai-mpesamel

Κανελόνια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος – Newsbeast

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο. Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο. Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε. Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ σακούλας. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις. Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.


Πηγή: https://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/3305637/kanelonia-me-spanaki-ke-krema-galaktos

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Κατόπιν το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ανθότυρο, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε το γιαούρτι ή τη σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου μακρόστενου σκεύους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.


Πηγή: https://www.tovima.gr/2013/09/10/afieromata/kanelonia-me-spanaki-kai-anthotyro/

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Αρχική Συνταγές Κατηγορίες Κρεατικά Γλυκά Ζυμαρικά Πίτες/Τάρτες Σαλάτες Θαλασσινά Όσπρια & Λαδερά Σάλτσες/Ντίπ Ψωμιά & Ζύμες Σούπες Ειδική Διατροφή Χορτοφαγική (Vegetarian) Vegan Νηστίσιμα Χωρίς Γλουτένη (Gluten Free) Χωρίς Ζάχαρη Χωρίς Γαλακτοκομικά Είδος γεύματος Πρωινό Σνακ Ορεκτικά Κυρίως Γεύματα Οικονομικά /Leftovers Ντιπ & Σαλάτες Παιδικά Γρήγορα Πιάτα Διεθνής Κουζίνα Ιταλική Γαλλική Αμερικάνικη Κινέζικη Ανατολική Μεξικάνικη Εποχιακά Χριστούγεννα Πάσχα Αγιος Βαλεντίνος Καλοκαίρι Χειμώνας Βασικά συστατικά Μοσχάρι Κοτόπουλο Χοιρινό Αρνί Γαλοπούλα Ψάρια & Θαλασσινά Ρύζι Πατάτα Λαχανικά Φρούτα Σοκολάτα Τυρί Ζυμαρικά Ροφήματα & Ποτά Ανέβασε τη συνταγή σου Συνταγές Μελών Videos Blog The Chef


Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/zymarika/kanelonia-gemista-me-spanaki

Συνταγές: Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και φέτα

Οι Μινωικές Γραμμές «αγκαλιάζουν» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Η Anytime, Μέγας Χορηγός στην «Αυτοκίνηση Anytime 2019» Για τα Σούπερ Μάρκετ «Ανδρικόπουλος»-Προτεραιότητα η ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων INTERAMERICAN και ΜΕΝΤΩΡ φιλοξένησαν το RIMS της EURAPCOAlliance για τη Διαχείριση Κινδύνων Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων Οι πρωτοβουλίες της INTERAMERICAN για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό και την ευημερία των πολιτών Η DUR υποστηρικτής του 3ουAuthentic BigBlue στην Αμοργό!


Πηγή: https://www.gnomip.gr/events/99861-%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AD%25CF%2582-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25BB%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25AC-%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CF%2586%25CE%25AD%25CF%2584%25CE%25B1
Δημοσίευση: 11/11/2019


. .