Ποιο είναι το πιο θρεπτικό φυτικό γάλα - Onmed.gr

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο το αγελαδινό γάλα και τα τέσσερα πιο δημοφιλή φυτικά γάλατα: το γάλα σόγιας , το γάλα ρυζιού , το γάλα καρύδας και το γάλα αμυγδάλου . Σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Food Science and Technology , μετά το αγελαδινό γάλα , που είναι με διαφορά το πιο θρεπτικό, η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι το γάλα σόγιας .


Πηγή: https://www.onmed.gr/diatrofi/story/363582/poio-einai-to-pio-threptiko-fytiko-gala

Οικιακή Οικονομία (Α Γυμνασίου): Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Το ασβέστιο , πλούσιο συστατικό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών, είναι υπεύθυνο για τα γερά οστά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στους ενήλικες. Το σώμα μας εναποθέτει, δηλαδή «γεμίζει» τα κόκαλά μας με ασβέστιο από τη βρεφική ηλικία ως και τα 25 περίπου χρόνια. Μετά την ηλικία των 30, αρχίζει πολύ αργά αλλά σταθερά η αποδόμηση, δηλαδή «φεύγει» το ασβέστιο από τα οστά. Όσοι λοιπόν ως τα 25 χρόνια τους έτρωγαν αρκετά γαλακτοκομικά προϊόντα (ισοδύναμα με περίπου 2 ποτήρια γάλα την ημέρα), έχουν οστά που έχουν αναπτυχθεί σωστά και είναι πολύ πυκνά σε ασβέστιο, έχουν δηλαδή μεγάλη οστική πυκνότητα . Συνεπώς έχουν αρκετό απόθεμα ασβεστίου στα οστά τους, ώστε ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία να μην εμφανίζουν συνήθως προβλήματα οστεοπόρωσης και καταγμάτων (σπάσιμο στο κόκαλο). Πάντα όμως η διατροφή συνολικά, μαζί με την κληρονομικότητα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υγείας μας, δηλαδή στο αν και από τι θα αρρωστήσουμε τελικά.


Πηγή: http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL103/57/439,1663/

Έρευνα: Τα πλήρη γαλακτοκομικά είναι πιο υγιεινά από τα άπαχα | Pronews

Ελληνική Πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΡΑ25 ΑΝΕΛ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΜΕ PROVOCATEUR ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Αθλητισμός CHAMPIONS LEAGUE ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Άμυνα & Ασφάλεια ΤΟΥΡΚΙΑ SPY NEWS ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Γ.Ε.ΕΘ.Α ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠ.ΕΘ.Α ΥΠ.ΕΞ. ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Auto - Moto FUTURE SPORTS CARS ΑΓΟΡΑ ΑΓΩΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Lifestyle CELEBRITIES GOOD LIFE ΑΣΤΡΑ & ΖΩΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΟΔΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ Υγεία ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Θρησκεία ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΔΙΔΑΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΛΗΡΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ Γυναίκα STYLE ΓΑΜΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΙΔΙ ΣΧΕΣΕΙΣ Περιβάλλον ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΠΙΑ ΦΥΣΗ ΨΑΡΕΜΑ Πολιτισμός ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


Πηγή: https://www.pronews.gr/ygeia/697702_ereyna-ta-pliri-galaktokomika-einai-pio-ygieina-apo-ta-apaha

Τα εννέα πιο υγιεινά τυριά που πρέπει να έχουν μία θέση στο ψυγείο σου!

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φέτα περιέχει συνολικά 489 διαφορετικές πρωτεΐνες (δείτε εδώ ), γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως. Αυτές οι 489 πρωτεΐνες αποτελούν την «ταυτότητα» της ελληνικής φέτας και ανήκουν σε διάφορες ομάδες βιολειτουργικών πρωτεϊνών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αντιμικροβιακή δράση, καθώς και πρωτεΐνες που ελέγχουν το μικροβίωμα του εντέρου.


Πηγή: https://www.gnomip.gr/international/111988-%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25AD%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25BF-%25CF%2585%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AC-%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25AC-%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585-%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25AD%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25B9-%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CE%25AD%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD-%25CE%25BC%25CE%25AF%25CE%25B1-%25CE%25B8%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B7-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2588%25CF%2585%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF-%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2585

Τελικά κάνει να πίνουμε γάλα και πόσο; Τι λένε οι επιστήμονες και ποιο γάλα είναι καλύτερο από το αγελαδινό; - Value for Life

Το πρόβλημα με την κατανάλωση του γάλακτος προκύπτει όταν οι καταναλωτές έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, το φυσικό σάκχαρο που εμπεριέχεται στο γάλα. Περίπου το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορεί να αφομοιώσει τη λακτόζη μετά τη βρεφική ηλικία. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μειωμένα επίπεδα λακτάσης, του ενζύμου που διασπά την λακτόζη σε γλυκόζη για να απορροφηθεί στον οργανισμό. Τα παράγουν περισσότερη λακτάση για να μπορέσουν να διασπάσουν τη λακτόζη που υπάρχει στο μητρικό γάλα. Χωρίς αρκετή λακτάση, η λακτόζη διασπάται από βακτήρια στο λεπτό έντερο, προκαλώντας φούσκωμα, κράμπες στομάχου, διάρροια και ναυτία. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, η δυσανεξία στη λακτόζη είναι σπάνια στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, αλλά είναι πολύ συχνή στην Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώτοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία χιλιάδες χρόνια, με αποτέλεσμα το σώμα τους να έχει προσαρμοστεί και υποστεί γενετικές μεταλλάξεις για να δέχεται πιο εύκολα το αγελαδινό γάλα.


Πηγή: https://valueforlife.gr/diatrofi/telika-kanei-na-pinoyme-gala-kai-poso-ti-lene-oi-epistimones-kai-poio-gala-einai-kalytero-apo-to-ageladino/

Τελικά μας κάνει καλό το γάλα;

Το πρόβειο γάλα περιέχει έως και δύο φορές περισσότερα συστατικά (συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του φωσφόρου, του ψευδαργύρου και των σημαντικών βιταμινών Β από το αγελαδινό γάλα). Όπως και το αιγοπρόβειο γάλα, έχει μικρά σφαιρίδια λίπους που είναι εύκολα απορροφήσιμα από τον οργανισμό, ενώ αποτελεί μια πλούσια πηγή ιωδίου. Αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος βουτύρου, είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο σε κορεσμένα λιπαρά από ό, τι άλλοι τύποι γάλακτος. Γευστικά είναι πιο πλούσιο και πιο κρεμώδες από το αγελαδινό γάλα, αλλά χωρίς την αχνή μυρωδιά του κατσικίσιου γάλακτος. Μύθοι και αλήθειες για το γάλα Μύθοι Όσο περισσότερο γάλα καταναλώσεις τόσο πιο υγιή οστά θα έχεις. Ο οργανισμός έχει την ικανότητα να απορροφά συστατικά στον βαθμό που του είναι απαραίτητα. Έτσι, όταν υπερβαίνετε τη συνιστώμενη πρόσληψη, η περίσσεια ποσότητα θρεπτικών συστατικών δεν απορροφάται και αποβάλεται. Επίσης, όπως συμβαίνει με όλες τις θερμιδογόνες τροφές, έτσι και με το γάλα, όταν καταναλωθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να συμβάλλει στην εναπόθεση λίπους και στην αύξηση βάρους. Τα φυτικά γάλατα δεν περιέχουν ασβέστιο.Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα φυτικά γάλατα περιέχουν ασβέστιο λόγω εμπλουτισμού σε διαφορετική περιεκτικότητα. Δεν μας παχαίνει το γάλα στον καφέ και


Πηγή: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/15019-telika-mas-kanei-kalo-to-gala
Δημοσίευση: 11/11/2019


. .