Ποιοι είναι οι ξηροί καρποί που ωφελούν την υγεία

Η καρύδα στο μυαλό μας δεν έχει καμία σχέση με τους ξηρούς καρπούς. Από τεχνικής άποψης, άλλωστε είναι ένα φρούτο με λεπτό δέρμα, παχιά και μερικές φορές ινώδη σάρκα και ένα σκληρό, πετρώδη πυρήνα. Η καρύδα σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, περιέχει κορεσμένα λιπαρά. Όμως, το κορεσμένο λίπος στις καρύδες είναι διαφορετικό απ’ αυτό που βρίσκει κανείς σε άλλες τροφές και δεν συνδέεται με την καρδιακή νόσο. Επιπλέον, η καρύδα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και στην ενίσχυση της πρόσληψης πρωτεϊνών. Φουντούκια


Πηγή: http://www.medinova.gr/karydia-amygdala-kai-alloi-xiroi-karpoi-pou-ofeloun-tin-ygeia/

Καρύδια φιστίκια και… καλή καρδιά | NewsNowgr.com

Πρόσφατη έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της, δείχνει το καλό που κάνουν στην καρδιά μας οι ξηροί καρποί και ειδικά τα καρύδια και τα φιστίκια. Διατροφολόγοι ανά τον κόσμο συμφωνούν ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική πηγή απαραίτητων συστατικών όπως αμινοξέων, βιταμινών, αντιοξειδωτικών, μετάλλων (ασβέστιο, σίδηρο, και μαγνήσιο). Αμερικανοί ερευνητές έρχονται τώρα να αναδείξουν και να υπογραμμίσουν την μεγάλη αξία τους και για την καρδιά. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς καταλήγει έρευνα –η μεγαλύτερη του είδους της- της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη διατροφολόγο Μάρτα Γκούας-Φερέ ανέλυσαν στοιχεία για πάνω 210.000 ανθρώπους και για μια περίοδο έως 32 ετών διαπίστωσαν μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.


Πηγή: http://www.newsnowgr.com/article/1178775/karydia-fistikia-kai-kali-kardia.html

«Ασπίδα» για την καρδιά φουντουκιά, καρύδια και φιστίκια | Typosthes

Θεσσαλονίκη Οικονομία Πολιτική Πολιτισμός Υγεία - Επιστήμη Αθλητικά Γεύσεις Θεσσαλονίκης Κοινωνία Θεσσαλονίκη Χαλκιδική Οικονομία Τουρισμός Πολιτική Παιδεία Εκλογές 2019 Πολιτισμός Κινηματογράφος Θέατρο Υγεία - Επιστήμη Ψυχολογία Ιατρικές Συμβουλές Διατροφή Wellness Tips Eco News - Περιβάλλον Τεχνολογία Αθλητικά Γεύσεις Θεσσαλονίκης Γεύσεις της πόλης Κοινωνία Business Life Style Άρθρα - Απόψεις Viral news Διεθνή Σκύλος - Φιλοζωία Στοίχημα Ταξίδια Αρχείο


Πηγή: https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/122299_aspida-gia-tin-kardia-foyntoykia-karydia-kai-fistikia

Οι 6 ξηροί καρποί που θωρακίζουν τον οργανισμό και την καλή υγεία - https://eretikos.gr

Τα καρύδια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλές χρόνιες ασθένειες. 4. Κάσιους Θερμίδες: 155 Λιπαρά: 12 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 5 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 9 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 1 γραμμάριο Βιταμίνη Ε: 1% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI) Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI) 5. Φουντούκια Θερμίδες: 176 Λιπαρά: 9 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια Βιταμίνη Ε: 37% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI) Μαγνήσιο: 20% της ημερήσιας πρόσληψης (RDI)


Πηγή: https://eretikos.gr/epiloges/oi-6-xiroi-karpoi-poy-thorakizoyn-ton-organismo-kai-tin-kali-ygeia/

Καρύδια φιστίκια και… καλή καρδιά | Vita.gr

Διατροφολόγοι ανά τον κόσμο συμφωνούν ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική πηγή απαραίτητων συστατικών όπως αμινοξέων, βιταμινών, αντιοξειδωτικών, μετάλλων (ασβέστιο, σίδηρο, και μαγνήσιο). Αμερικανοί ερευνητές έρχονται τώρα να αναδείξουν και να υπογραμμίσουν την μεγάλη αξία τους και για την καρδιά .Οι άνθρωποι που κάνουν συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών, ιδίως καρυδιών και φιστικιών, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή ή στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς καταλήγει έρευνα –η μεγαλύτερη του είδους της- της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη διατροφολόγο Μάρτα Γκούας-Φερέ ανέλυσαν στοιχεία για πάνω 210.000 ανθρώπους και για μια περίοδο έως 32 ετών διαπίστωσαν μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Πόσα καρύδια και φιστίκια να τρώμε για το καλό της καρδιάς μας;


Πηγή: https://www.vita.gr/2017/11/15/epikairotita/karydia-fistikia-kai-kalh-kardia/

Οι 5 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί που μπορείς να φας στις προπονήσεις σου - WeFit

Περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλον ξηρό καρπό. Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα δίνει τόσο ασβέστιο όσο και ένα κομμάτι φέτα! Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και ψευδάργυρο, το οποίο έχει συνδεθεί με τη γονιμότητα και με μεγαλύτερη ζωτικότητα και κινητικότητα του σπέρματος. Τέλος, τα αμύγδαλα περιέχουν πρωτεΐνες και αμινοξέα γι’ αυτό και είναι ιδανικό σνακ για μυϊκή ανάπλαση. Φουλ στις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, σε χορταίνουν και συμβάλλουν στην επισκευή των μυών και στην αποκατάσταση.


Πηγή: https://www.wefit.gr/el/news/nutrition/oi-5-pio-ygieinoi-ksiroi-karpoi-pou-mporeis-na-fas-stis-proponiseis-sou/
Δημοσίευση: 12/11/2019


. .