Οι 7 απόλυτα νηστίσιμες τροφές με τη μεγάλη θρεπτική αξία που θα αρχίσουμε να τρώμε από σήμερα! | Infokids.gr

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολλά θρεπτικά συστατικά, και αναφέρεται συχνά ως «superfood». Η κινόα έχει αναγνωριστεί ως πλήρης τροφή λόγω της ποιότητάς της, ως προς την πρωτεΐνη. Έχει αξιοσημείωτες θρεπτικές ιδιότητες , όχι μόνο λόγο της περιεκτικότητας της σε πρωτεΐνες (15%), αλλά και εξ’αιτίας της καλής ισορροπίας των αμινοξέων. Είναι μια σημαντική πηγή ορυκτών και βιταμινών και έχει επίσης βρεθεί ότι περιέχει ενώσεις όπως πολυφαινόλες, φυτοστερόλες και φλαβονοειδή με πιθανά οφέλη από τη λήψη τροφής. Έχει ορισμένες λειτουργικές ιδιότητες όπως η διαλυτότητα, η ικανότητα συγκράτησης νερού, η ζελατινοποίηση, η γαλακτωματοποίηση και ο αφρισμός που επιτρέπουν διαφοροποιημένες χρήσεις.


Πηγή: https://www.infokids.gr/oi-7-apolyta-nistisimes-trofes-me-ti-meg/

Μάθετε τη διατροφική αξία των νηστίσιμων τροφών | in.gr

Τα «συν»: Τα μαυρομάτικα φασόλια συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: Από τη μία πλευρά δεν μας φορτώνουν με θερμίδες και από την άλλη είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Αν, μάλιστα, τα φασόλια συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό, όπως ψωμί ή ρύζι, τότε η ποιότητα των πρωτεϊνών που προκύπτει είναι ισάξια του κρέατος και του ψαριού. Επιπλέον, η θειαμίνη, δηλαδή η βιταμίνη Β1, που μας παρέχουν άφθονη, συμμετέχει σε βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας και είναι εξίσου σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων. Τα όσπρια βοηθούν επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και, επιπλέον, ανακουφίζουν τις γυναίκες από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.


Πηγή: https://www.in.gr/2019/03/28/life/woman/mathete-ti-diatrofiki-aksia-ton-nistisimon-trofon/

Η διατροφική αξία των αγαπημένων μας... - Ροδιακή Εφημερίδα | Facebook

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties relevanter te maken en je een veiligere ervaring te bieden. Als je op de website klikt of op de website navigeert, ga je ermee akkoord dat we op en buiten Facebook informatie verzamelen via cookies. Meer informatie, zoals over hoe je je instellingen kunt aanpassen, vind je hier: cookiebeleid .


Πηγή: https://www.facebook.com/efimeridarodiaki/posts/2169178806508654

Η διατροφική αξία των νηστίσιμων τροφών | Patras Events

Τα «συν»: Τα μαυρομάτικα φασόλια συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: Από τη μία πλευρά δεν μας φορτώνουν με θερμίδες και από την άλλη είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Αν, μάλιστα, τα φασόλια συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό, όπως ψωμί ή ρύζι, τότε η ποιότητα των πρωτεϊνών που προκύπτει είναι ισάξια του κρέατος και του ψαριού. Επιπλέον, η θειαμίνη, δηλαδή η βιταμίνη Β1, που μας παρέχουν άφθονη, συμμετέχει σε βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας και είναι εξίσου σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων. Τα όσπρια βοηθούν επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και, επιπλέον, ανακουφίζουν τις γυναίκες από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.


Πηγή: https://www.patrasevents.gr/article/406996-i-diatrofiki-aksia-ton-nistisimon-trofon

Μπορείς να ζήσεις χωρίς κρέας: αυτές οι νηστίσιμες τροφές είναι καλύτερες κι από μπριζόλα!

Αν και στους χορτοφάγους είναι γνωστό, το seitan ενδεχομένως να αποτελεί άγνωστη λέξη για σένα. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό υποκατάστατο του κρέατος που φτιάχνεται από το σιτάρι και μάλιστα από τη γλουτένη, την πρωτεΐνη του σιταριού, γι’ αυτό και αποτελείται από 75% πρωτεΐνη καθώς τα 100 γραμμάρια σου παρέχουν περισσότερο από τις καθημερινές σου ανάγκες σε πρωτεΐνη. Είναι χαμηλό σε νάτριο και υδατάνθρακες, πλούσιο σε σίδηρο και καλή πηγή ασβεστίου. Επίσης περιέχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μπρορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα με αυτό ενώ μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους: τηγανητό, βραστό, στο φούρνο, στα κάρβουνα, ως φιλέτο, ως μπιφτέκι.


Πηγή: https://www.wefit.gr/el/news/nutrition/mporeis-na-ziseis-xoris-kreas-aytes-oi-nistisimes-trofes-einai-kalyteres-ki-apo-mprizola/

Η διατροφική αξία των πιο νόστιμων νηστίσιμων τροφών | imommy

Τα «συν»: Τα μαυρομάτικα φασόλια συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: Από τη μία πλευρά δεν μας φορτώνουν με θερμίδες και από την άλλη είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Αν, μάλιστα, τα φασόλια συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό, όπως ψωμί ή ρύζι, τότε η ποιότητα των πρωτεϊνών που προκύπτει είναι ισάξια του κρέατος και του ψαριού. Επιπλέον, η θειαμίνη, δηλαδή η βιταμίνη Β1, που μας παρέχουν άφθονη, συμμετέχει σε βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας και είναι εξίσου σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων. Τα όσπρια βοηθούν επίσης στη μείωση της κακής χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και, επιπλέον, ανακουφίζουν τις γυναίκες από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.


Πηγή: https://www.imommy.gr/2019/03/28/i-diatrofiki-aksia-ton-pio-nostimon-nistisimon-trofon/
Δημοσίευση: 12/11/2019


. .