ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Live & Συναυλίες Βιβλίο Διαγωνισμοί Ελληνικός κινηματογράφος Θέατρο- παραστάσεις-Greekaffair.gr Κριτικές ΜΜΕ Μουσεία Μουσικά Νέα- Greekaffair.gr Παιδική Σκηνή Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Τραγούδι της ημέρας ΕΛΛΑΔΑ Αγροτικά νεα – περιβάλλον Διεθνή Νέα Ειδήσεις Ελληνικά προϊόντα ελληνική κοινωνία Επικαιρότητα Επιχειρείν Ήθη εθιμα και παραδόσεις της Ελλάδας Καιρός Μαγειρική Τεχνολογία ΤΑΞΙΔΙΑ Αποδράσεις Προορισμοί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παιδί Σχέσεις & Sex ΥΓΕΙΑ Υγιεινή διατροφή Ψυχική & Σωματική Υγεία ψυχολογία ΠΡΟΣΩΠΑ Ελληνική Ευφυΐα Ιστορία Συνεντεύξεις / Greekaffair.gr Φιλοσοφία ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Μοναστηριακός Τουρισμός Το Χριστιανικό Περιβόλι AMEA news ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Πρόσφατα άρθρα Η Μέγκι Ντρίο «έσταξε» φαρμάκι για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει το χτύπημα κεραυνού Δείπνο προς τιμήν του Σι Τζινπίνγκ στο Προεδρικό Μέγαρο Σαουδική Αραβία: Επίθεση με μαχαίρι σε θεατρική παράσταση – τρεις ηθοποιοί τραυματίες Πατέρας Κίτσιου: «Κουμάντο στην Εθνική κάνει ένας μάνατζερ, αυτός επιλέγει τις κλήσεις» Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τοξική ουσία μπορεί να ευθύνεται για την πνευμονοπάθεια EVALI Επενδυτικό πρόγραμμα 700 εκατ. από ΕΛΠΕ Προανακριτική: Ο Δ. Παπαγγελόπουλος καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να δηλώσουν πιθανούς λόγους εξαίρεσης Ουάσινγκτον και Λονδίνο ζητούν αποκλιμάκωση της βίας στο Χονγκ Κονγκ Χαραλαμπίδης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Μπρίντιζι» Δώδεκα πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο γεύμα προς τιμήν του Σι Τζινπίνγκ Λιάγκας: Οι οπαδοί του Snik είπαν ότι θα με σκοτώσουν Σολομός με ψητά λαχανικά: Μια υγιεινή επιλογή για το τραπέζι σας Μυστήριο με «εγκλωβισμένο τζιχαντιστή» στον Εβρο «Πειρατικά» ελικόπτερα πάνω από το Αιγαίο
Έντονη ανησυχία της Συγκλήτου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου Πολιτικό άσυλο στο Μεξικό ζήτησε ο Έβο Μοράλες Η συγγνώμη των γονιών του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη Παγκόσμια ανησυχία: Σωματίδια ουρανίου σε αδήλωτες τοποθεσίες ανιχνεύτηκαν στο Ιράν Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη λόγω της επίσκεψης Σι Τζινπίγνκ – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν Αποκλείστηκε ο Κάρλος Ζέκα από την αποστολή της Εθνικής Σήμα κινδύνου για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ – Να φύγουν από τα σπίτια τους καλεί ο πρόεδρος τους κατοίκους Προσοχή: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγ. Αναργύρων έως των Αθηνών και αντίστροφα Οικογένεια Γρηγορόπουλου: Να μην υπάρξει άλλο αθώο παιδί δολοφονημένο Δολοφονία αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη: Αναίρεση για τα δις ισόβια ζητά ένας από τους δολοφόνους
Οι μορφές στην οποίες παρουσιάζονται τα φασόλια είναι σε κονσέρβες, κατεψυγμένα και φρέσκα. Στα κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα προϊόντα χάνονται πολλές φορές στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θρεπτικά συστατικά των φασολιών, για να μπορέσουν να καταναλωθούν μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό καλό είναι να προτιμώνται τα φρέσκα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καταναλωθούν τα φασόλια όπως αναφέρονται παρακάτω Σαλάτα, αποτελώντας ένα καλό γεύμα. Μια σαλάτα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα συνδυασμό οποιουδήποτε είδους βρασμένα φασόλια όπως μαυρομάτικα μαζί με βότανα, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα λαχανικά ή φρούτα και μαζί με κοτόπουλο ή τόνο σε νερό. Σούπα. Συνδυάστε τα αγαπημένα σας φασόλια και λαχανικά, σιγοβράστε μαζί για 30-40 λεπτά, προσθέστε μερικά βότανα, λίγο χυμό λεμονιού, αρωματικά συστατικά όπως κρεμμύδι ή σκόρδο και στη συνέχεια μετατρέψτε την σε βελουτέ απολαμβάνοντας έτσι μια σούπα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μπιφτέκια από φασόλια. Τα συστατικά για τα μπιφτέκια περιλαμβάνουν λευκά φασόλια ή γίγαντες τα οποία ομογενοποιούνται μαζί με τα μπαχαρικά, λίγο κρεμμύδι κι λίγο ελαιόλαδο και μπορούν να συνοδευτούν με αραβική πίτα και σως γιαουρτιού αποτελώντας ένα θρεπτικό γεύμα. Κάθε σας φαγητό μπορείτε
Μουσκεύουμε τα φασόλια από βραδύς. Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν γύρω στη μιάμιση ώρα. αλατίζουμε το τελευταίο ημίωρο. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα. Εν τω μεταξύ χτυπάμε καλά σε σέικερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, μια γερή πρέζα αλάτι και το μπούκοβο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το στεγνώνουμε και το κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τους γίγαντες με το σπανάκι, τα ντοματίνια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πράσο. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο με τα αρωματικά, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι.
Βάλε τα φασόλια να βράσουν για 20′ λεπτά. Δεν είναι κακό να κρατάνε λίγο στο στόμα, αρκεί να μην είναι σκληρά. Κατέβασε από τη φωτιά και στράγγιξε Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος και φρυγάνισε το μπέικον για περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλε με κουτάλα και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει Ρίξε στο ίδιο σκεύος που είχες το μπέικον το ξύδι και αφού ζεσταθεί καλά πρόσθεσε τις πιπεριές και τα φασόλια. Αλατοπιπέρωσε Βάλε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, μαγιονέζα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε Βάλε το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μπολ, πρόσθεσε το μπέικον κομμένο σε πιο μικρά κομμάτια, αλλά και τις πιπεριές σε λωρίδες. Ράντισε με το dressing σου, πασπάλισε με τα φυλλαράκια μαϊντανού, ανάμειξε απαλά και σέρβιρε