Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να ψηθεί για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει λίγο προτού ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λάδι, ξύδι, τριμμένο και αλάτι – πιπέρι για την βινεγκρέτ μας. Κόβουμε τα αγγουράκια σε κυβάκια, τα ραπανάκια σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίμματα, αλάτι – πιπέρι. Προσθέτουμε και τις φακές με τα λαχανικά στο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε τη σαλάτα μας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.
Πρόγραμμα Δι@ύγεια : Νόμοι και πράξεις όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων | Υγειονομικός Χάρτης | Βρείτε τον γιατρό που χρειάζεστε / Συμβεβλημένοι γιατροί ΕΟΠΥΥ | Σεισμικότητα στη Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες IKA (προς Ασφαλισμένους, Εργοδότες, Προμηθευτές Υγείας, Πιστοποιημένους Φορείς) | ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης | Συνήγορος του Πολίτη | Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής | Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis | Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων- Υπολογίστε το Εφάπαξ σας | Γραμμή Καταναλωτή (παράπονα, καταγγελίες, ερωτήσεις)
Μέθοδος Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το άμυλο (έτσι γίνεται σπειρωτό), και βράστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Καλό είναι να το κάνετε σπειρωτό. Αφήστε το να κρυώσει. Καθαρίστε τις φακές από τυχόν πετραδάκια, και βράστε τις σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι. Ανάλογα με τις φακές, μπορεί να χρειαστούν από 40' έως 50' λεπτά, μπορεί όμως και περισσότερο. Δοκιμάζετέ τις κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε οτι είναι μαλακές, χωρίς όμως να χάνουν το σχήμα τους και να λειώνουν. Δηλαδή θέλουμε φακές al dente. Σουρώστε τις, ξεβγάλτε τις κάτω από τη βρύση με κρύο νερό, και αφήστε τις να κρυώσουν Καθαρίστε τις ντομάτες και αφαιρέστε τους σπόρους τους. Ψιλοκόψτε τις σε κύβους του 1 εκατοστού περίπου. Κόψτε και την πιπεριά (και την καυτερή πιπεριά αν τη χρησιμοποιείτε) σε κύβους. Τοποθετήστε το κρύο ρύζι και τις φακές, ντομάτες, πιπεριές, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άνηθο σε ένα αρκετά μεγάλο μπωλ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, και όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι νομίζετε. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αυτό ήταν! Διατηρείται άνετα στο ψυγείο, και τρώγεται πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα (και περισσότερο...)
Διατροφή και Αδυνάτισμα Δίαιτες Αδυνάτισμα Σωστή διατροφή Light Συνταγές News & Trends Love your Shape Fitness Άσκηση Κάψε θερμίδες Fitness TV Προγράμματα γυμναστικής News & Trends Shape feat. Έφη Βράκα Υγεία Ζήσε Υγιεινά Στο γυναικολόγο Βιταμίνες και Συμπληρώματα Εναλλακτικές Θεραπείες News & Trends Μόδα & Ομορφιά Μυστικά Ομορφιάς Περιποίηση Μαλλιά Στυλ Πλαστική Χειρουργική News & Trends Μαμά & Παιδί Διατροφή Fitness Ψυχολογία Υγεία & γονιμότητα Μαμά & Παιδί News & Trends Καλή ζωή Life Coaching Σχέσεις Καριέρα Ευεξία News & Trends Ζώδια Εβδομαδιαίες προβλέψεις DON'T MISS:
Ξεπλένετε τις φακές και τις βάζετε να βράζουν για περίπου 20 λεπτά σε κρύο νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζει. Περίπου 5 λεπτά πριν τις αποσύρετε από την φωτιά προσθέστε το κολοκυθάκι. Σουρώστε και κρυώστε ελαφρώς τα υλικά με τρεχούμενο νερό. Αφήστε τα να στραγγίξουν καλά και έπειτα τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε το καρότο, την πιπεριά, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τις σταφίδες. Αλατίστε την σαλάτα, πασπαλίστε την με την πάπρικα και περιχύστε τη με λάδι και μπαλσάμικο. Ανακατέψτε καλά. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Οδηγίες Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά . Ειδικά πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες, επειδή ως βολβοί συνήθως έχουν πολύ χώμα. Για να φτιάξετε τη συνταγή, ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τα καρότα, τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τη δάφνη. Μπορείτε να κόψετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε κάπως μεγαλύτερα κομμάτια. Έπειτα βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το νερό. Αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο αραιή σούπα, προσθέστε περισσότερο νερό. Αφήστε τη σούπα να βράσει. Ανακατεύετε συνεχώς για να βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά μαλακώνουν και δεν κολλάνε. Τέλος, αφήστε τη σούπα να μαγειρευτεί λίγο ακόμα, για περίπου 20 με 30 λεπτά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Σβήστε την εστία όταν οι φακές και τα λαχανικά μαλακώσουν. Απολαύστε το πιάτο σας!