Η πατέντα είναι δική μου και οι πειραματισμοί μου έπιασαν τόπο (θα διαπιστώσεις ότι κάνω πολλούς σε ό,τι αφορά τη διατροφή και την γυμναστική μου).
Εδώ και 2 χρόνια περίπου έχω βάλει για τα καλά το αβοκάντο στη ζωή μου, τις σαλάτες, τα τοστ, τα σάντουιτς και τα smoothies μου (ομολογώ πως σκέτο δεν το τρώω γιατί η γεύση του δεν μου αρέσει καθόλου). Ξέρω, όμως, πως είναι γεμάτο Ωμέγα-3 λιπαρά (είναι αυτά τα καλά λιπαρά που έχουν αντικαρκινική δράση και χρειαζόμαστε για να έχουμε υγιή καρδιά και καλή διάθεση), βιταμίνη Ε και Β και φυτικές ίνες.
Έτσι μου ήρθε μια μέρα η τρελή ιδέα να αντικαταστήσω το βούτυρο που έβαζα στα γλυκά μου με αβοκάντο. Κάθε φορά που φτιάχνω ένα γλυκό αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα βουτύρου με λιωμένο αβοκάντο (το βγάζω με το κουτάλι και το λιώνω με ένα πιρούνι).
Η πρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια ήταν να αντικαταστήσω τελείως το βούτυρο με αβοκάντο αλλά το αποτέλεσμα ήταν άσχημο (όταν λέμε άσχημο, εννοούμε πολύ άσχημο). Όταν τη δεύτερη φορά αντικατέστησα την μισή ποσότητα με αβοκάντο (δεν το βάζω ποτέ κάτω) τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακά.
Τι άλλο να σου πω για να σε πείσω; Θα ρίξω το πιο βαρύ χαρτί μου.
Αρκεί να σου πω πως μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο έχει 800 θερμίδες ενώ μισό φλιτζάνι τσαγιού αβοκάντο έχει μόλις 180 θερμίδες. Μην το φοβηθείς. Τόλμησέ το και θα εντυπωσιαστείς από το αποτέλεσμα.
Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;