Λιγότερα Λόγια, Περισσότερες Εικόνες - Τα 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη σε λιγότερα λόγια, αλλά σε περισσότερη δημοκρατία και ουσιαστικό έργο, γιατί μπορεί εκείνος να θέλει να παίρνει μόνος τις αποφάσεις, εμείς όμως επωμιζόμαστε τις συνέπειες τους. Σ’αυτό το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο για τον τόπο «ουαν μαν σοου» κ. Περιφεριάρχη θα μας βρίσκετε διαρκώς απέναντι σας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Περιφερειάρχη ότι η παράταξη του έχει μόνο 10 Περιφερειακούς Συμβούλους, γεγονός που δεν του επιτρέπει να διαπραγματεύεται τις προσωπικές του απόψεις ούτε ως έκφραση έστω της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο των πολιτών των νησιών.

Ο κ. Περιφερειάρχης παίρνει μόνος τις αποφάσεις, αλλά εμείς, οι κάτοικοι των νησιών, φορτωνόμαστε τις συνέπειες.

Οι υπογραφές για τις φωτογραφίες του Instagram κάνουν τις θέσεις πιο ενδιαφέρουσες και πιο αποτελεσματικές. Στο κείμενο, μπορείτε να προσθέσετε μια πρόσκληση για δράση ή να μεταδώσετε σημαντικές πληροφορίες. Κάτω από τη selfie, τα υπέροχα αποσπάσματα θα φαίνονται υπέροχα και η φωτογραφία του προϊόντος είναι άχρηστη χωρίς μια λεπτομερή περιγραφή.

Φυσικά, οι φωτογραφίες συχνά μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Αλλά προσεκτικά επιλεγμένα κείμενα μπορούν να ενισχύσουν οποιαδήποτε εικόνα προσθέτοντας ένα στοιχείο της αφήγησης ή ακόμα και δημιουργώντας μια αύρα μυστηρίου.

Να του απαντήσεις ότι η ΝΔ δεν αποκλείει από την κρατική μηχανή ανθρώπους βάσει των φρονημάτων τους ή βάσει των απόψεών τους σε ένα δύσκολο θέμα εξωτερικής πολιτικής, ούτε και τους θεωρεί προδότες επειδή στήριξαν τις Πρέσπες. Δεν τον έβαλε στο ΥΠΕΞ , στον χώρο που γνωρίζει τον έβαλε. Λίγο δύσκολο βέβαια να τα καταλάβει αυτά ο Συριζαίος...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία που μιλάει, Θεοδωρηκάκος συντονιστής, Άδωνης εκτελεστής, Κρυονάκης "εκπρόσωπος τύπου" αναλαμβάνει να τα, λέει-χώνει, όπως ο Άδωνης ο οποίος τώρα ως υπουργός θα μαζέψει κάπως....

Εμενα ο σεισμός με τρόμαξε. Δεν ειμαι καθολου προληπτικος αλλα σε 10 μερες με τον Κυριακο μας βρηκαν πολλα! Τελικα αν εχεις την οικογενειακή παραδοση δυσκολα ξεφευγεις

Μπορεί το εσωτερικό μέτωπο να κυριαρχείται από τις εξελίξεις για το περιβόητο σκάνδαλο Novartis αλλά είναι σαφές ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βάλει ξανά τη χώρα στο διεθνή επενδυτικό χάρτη και να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Το ενδιαφέρον υπάρχει, όπως απέδειξε η χθεσινή παρουσίαση του κ.Σταϊκούρα σε επενδυτές στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο των έγκυρων Financial Times με τίτλο «Γιατί πρέπει να αισιοδοξούμε για την Ελλάδα».

Όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι βουλευτές του όταν ανέβηκε στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία συνεδριάζει στη Βουλή. Λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό του στην αίθουσα Γερουσίας διαπίστωσε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο».

Ένα άλλο στοιχείο που με τραβάει είναι η σχετικότητα του χρόνου στο έργο . Δέκα χρόνια αναμονής για εκδίκηση, ένα ταξίδι επιστροφής του Αγαμέμνονα στο Αργος που αντί να κρατήσει μήνες, συμβαίνει σε λίγες ώρες, το παρόν της Κλυταιμνήστρας που απαρτίζεται από τη μνήμη της θυσίας και την ελπίδα του φόνου. Μόνο όταν ολοκληρώνει την πράξη, έρχεται στο παρόν για να διαπιστώσει ότι ένας πανάρχαιος δαίμονας επηρέασε τις πράξεις της και θα πληρώσει στο μέλλον γι αυτές.

Από τότε η Σαουλίδου πάντα με εκπλήσσει, και στη σκηνή και εκτός, όπως στη συζήτηση που κάναμε με αφορμή την συμμετοχή της στην τραγωδία Αγαμέμνων, στην ενιαία παράσταση Ορέστεια που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 28 και 29 Ιουνίου.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .