Παιδικό Brunch Με Λαχανικά Και Αυγά - Τα 13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το brunch, πλέον, αποτελεί ειδική κατηγορία στα μενού των μαγαζιών και εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο. Για αυτούς που αγαπούν το φαγητό λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα και αρκετά πριν το μεσημεριανό, αλλά και για όσους δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν για να μάθουν, αυτά είναι τα 5 καλύτερα μαγαζιά για Brunch στην πόλη. Estrella

Το Brunch έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που ο χρόνος τους είναι λιγότερο περιορισμένος.

Για το σερβίρισμα Βάζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ένα ψωμάκι κομμένο στη μέση, εγκάρσια και προσθέτουμε από μία φέτα ζαμπόν και 1 αυγό σε κάθε ψωμάκι. Βάζουμε από 2 κ.σ. ολανδέζ, πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και σερβίρουμε.

Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια.

Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές

Η μία περιλαμβάνει τους οπαδούς του «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», όπου τα πάντα επιτρέπονται, και η δεύτερη, που είναι και η δημοφιλέστερη, υποστηρίζει ότι αν είσαι οπαδός του brunch, οφείλεις να ακολουθήσεις κάποιες σταθερές σε ό,τι αφορά τον χρόνο, το είδος του εδεσματολογίου που περιλαμβάνεται, αλλά και την κλιμάκωσή του — αλλιώς, αυτό στο οποίο συμμετέχεις δεν ονομάζεται brunch αλλά απλώς πλούσιο γεύμα.

Οι υποστηρικτές της απλότητας αναφέρουν ότι οι κανόνες του καλού brunch είναι λίγοι και συγκεκριμένοι. Ξεκινάμε με αλμυρό πιάτο, κλείνουμε με γλυκό και χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αυγό, μια εμμονή διόλου τυχαία, αφού, όταν έχουμε αυγό σε συνδυασμό με άλλη πρωτεΐνη, όπως κρέας ή ψάρι, και κάποιο είδος ψωμιού, επιτυγχάνουμε έναν διατροφικό συνδυασμό που μας κρατά χορτάτους αρκετές ώρες.

Γεύση Tο brunch της Κυριακής: η τέχνη του και πώς να την αποκτήσετε Η συνήθεια του πρωινού της Κυριακής και γιατί την αγαπήσαμε τόσο πολύ

Λαχανικά : Χόρτα τσιγαρισμένα με μυρωδικά, φυλλώδη λαχανικά σε πράσινη σαλάτα, ντοματίνια (σε στικς με μοτσαρέλα ή γεμισμένα με τυρί κρέμα), στικς καρότου, αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί με χυμό λεμονιού και μυρωδικά, λαχανικά σε ομελέτες ή τουρσί, τηγανιτό κρεμμύδι και φυσικά πατάτες φούρνου. Οι επιλογές σου είναι άπειρες.

Στα παρακάτω μπορείς να προσθέσεις και γλυκές γεύσεις όπως φρουτοσαλάτες, κέικ, γλυκά κρουασάν, βάφλες και μπράουνις, ανάλογα με τις προτιμήσεις των καλεσμένων σου, το budget σου και τις μαγειρικές ικανότητές σου. Γιατί σε ένα ιδανικό brunch, είναι όλα σπιτικά.

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.

Ο κορυφαίος γάλλος σεφ αναλύει την υψηλή διατροφική αξία των αβγών, ομολογεί την αγάπη του στο οβάλ σχήμα τους –«όταν κρατάω ένα αβγό νιώθω ότι αντιπροσωπεύει την εικόνα του σύμπαντος, αφυπνίζει και εντείνει το σεβασμό μου για τη ζωή»– αναφέρεται τρυφερά στην κότα Τζούλι των παιδικών του χρόνων που κακάριζε για να ανακοινώσει στην οικογένεια Roux ότι μόλις γέννησε ένα αβγό.

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς αβγά; Και πώς θα ήμασταν εμείς χωρίς τη δυναμωτική τους δράση; Δεν μπορώ να φανταστώ. Μπορώ, όμως να πω με βεβαιότητα ότι τα αβγά είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης σε μαγείρισσες και μαγείρους, ένα υλικό μαγικό που εμπλουτίζει και απογειώνει τις περισσότερες μαγειρικές παρασκευές.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .