Σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Το ξέρω, το ξέρω, είμαι απαράδεκτη! Μου βάλατε απουσία την προηγούμενη εβδομάδα, μιας και δεν ήμουν συνεπής στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού…Δεν πρόλαβα να αναρτήσω νέα συνταγή…ήμαρτον! Δεν με φτάνει ο χρόνος, πώς γίνεται να προσθέσουμε 3-4 ωρίτσες στο 24ωρο; Δεν ζητάω πολλά! Τέλος πάντων! Θα σας ανταμείψω με μια εξαιρετική συνταγούλα. Την έφτιαξα πρώτη φορά για το Vegan Life Festival και είχε μεγάλο σουξέ! Σήμερα λοιπό φτιάχνουμε μια πλούσια, χορταστική σαλάτα που μπορεί να σταθεί κι ως κυρίως πιάτο. Η σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική. Διατηρείται καλά στο ψυγείο, τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύα και ζεστή και είναι ιδανική για μεταφορά στο γραφείο.

Αυτά τα ολίγα από το νησί. Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Α και καλό μήνα, έστω και καθυστερημένα! Μουάτς!

Σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς

Σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς

Υλικά:

150 γρ. φασόλια
150 γρ. μακαροτσίνια
1 κολοκύθι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύδι
φύλλα βασιλικού
αλάτι και πιπέρι
Σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς

Σαλάτα ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τα φασόλια. Την επομένη τα βράζω. Φτιάχνω την πέστο της κόκκινης πιπεριάς. Όση περισσέψει, την αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Βράζω τα μακαροτσίνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα φασόλια, τα ζυμαρικά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και περιχύνω την πέστο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το τυρί, τον βασιλικό και τσεκάρω το αλατοπίπερο. Τα υλικά αρκούν για 3 μερίδες αν το φάτε ως κυρίως πιάτο ή για 6 ως σαλάτα. Καλή σας απόλαυση!

Vegan σοκολατένια τάρτα

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα θα γιορτάσω μαζί σας προκαταβολικά την ονομαστική εορτή του μονάκριβου γιου μας, του Δημητράκη! Οπότε η ανάρτηση της εβδομάδας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από γλυκό. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που πρόλαβα κι έφερα στον κόσμο αυτό το αγγελούδι…Ευτυχώς η περιπέτειά μου με τον καρκίνο ήρθε μετά κι έτσι πρόλαβα να γίνω μανούλα…Τι ευλογία, Θεέ μου! Ο Δημητράκης μεγαλώνει γρήγορα, έχει έντονη προσωπικότητα, πολλή πλάκα, μας κάνει και γελάμε με τις απορίες/τα κατορθώματά του/τις ατάκες του. Μα πάνω απ’όλα είναι ένα πολύ τρυφερό και αγαπησιάρικο παιδί που ζεσταίνει τις καρδιές μας με την φωτεινή του αύρα! Χρόνια σου πολλά, γιε μου! Ο Θεός να σε έχει καλά και να μας αξιώσει να σε καμαρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια!

Και τώρα ας φτιάξουμε μια vegan σοκολατένια τάρτα για να το γιορτάσουμε. Την είχα πρωτοφτιάξει στα γενέθλιά μου το καλοκαίρι κι είχαμε ξετρελαθεί. Η συνταγή είναι ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ Η τάρτα αυτή είναι πανεύκολη, vegan, χωρίς γλουτένη, δεν θέλει ψήσιμο και το κυριότερο πεντανόστιμη! Με ένα μικρό κομμάτι χορταίνεις λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε σοκολάτα. Αξίζει να την δοκιμάσετε! Περιμένω εντυπώσεις.

Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

Vegan σοκολατένια τάρτα

Vegan σοκολατένια τάρτα

Υλικά για τσέρκι 18cm:

για την βάση:
140 γρ. ηλιόσπορος
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
1/8 κ.γ. αλάτι
για την γέμιση:
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
135 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβας), παγωμένο
50 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Vegan σοκολατένια τάρτα

Vegan σοκολατένια τάρτα

Εκτέλεση:

Για την βάση: Αλέθω στο μπλέντερ τον ηλιόσπορο ώσπου να γίνει σκόνη. Μετά προσθέτω το κακάο και το αλάτι. Ξαναχτυπώ. Τέλος προσθέτω και το σιρόπι. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι στρωμένο με λαδόκολλα και πιέζω με τα δάχτυλά μου ώστε να πατικωθεί και να δημιουργηθεί η βάση. Το βάζω στο ψυγείο.

Για την γέμιση-συναρμολόγηση: Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κατόπιν προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω καλά. Τη μεταφέρω στο καθαρό μπλέντερ και την χτυπώ με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζω την σοκολατένια κόλαση πάνω στην βάση, την ισιώνω με μια μαρίζ, γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα φιστίκια/φουντούκια/καρύδια, την σκεπάζω και την βάζω στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη απολαμβάνω και οι γευστικοί μου κάλυκες κάνουν πάρτυ! Καλοφάγωτη!

Σημ. βγαίνουν 6-8 μερίδες

Ο μικρός μας πρίγκηπας

Ο μικρός μας πρίγκηπας

«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή που θα σας παρακαλέσω να δοκιμάσετε! Ποτέ δεν σας το έχω ζητήσει αυτό τόσα χρόνια που μοιράζομαι μαζί σας συνταγές, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο φοβερή είναι η συνταγή αυτή. Την παρουσίασα και στο Vegan Life Festival και σας ενθουσίασε όσο εμάς. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν μου ήρθε η ιδέα αντί να φτιάξω «ρύζι» από κουνουπίδι (δείτε συνταγή εδώ), να κάνω από μπρόκολο. Και μετά σκέφτηκα να το συνδυάσω με ένα δημητριακό, σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα και μυρωδικά. Επέλεξα το κους κους που είναι πολύ μικρό και ταίριαξε γάντι με το αγαπημένο μου σταυρανθές. Το αποτέλεσμα ήταν μια σαλάτα πεντανόστιμη, χορταστική, θρεπτική που διατηρείται καλά στο ψυγείο και μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα. Η μανούλα μου πάντως που είναι αυστηρός κριτής ξετρελάθηκε έχω να σας πω!

Να σημειώσω ότι δεν «ακούγεται» έντονα το μπρόκολο για όσους δεν το πολυαγαπούν κι ότι ταιριάζει τέλεια με ψητές πιπεριές Φλωρίνης (τις έψησα σε σχαροτήγανο και τους έβαλα λαδόξυδο, λιωμένο σκόρδο, μαϊντανό κι αλατοπίπερο). Επίσης να σας αναφέρω ότι ο Δημητράκης το τσακίζει με μεγάλη ευχαρίστηση αυτό το φαγάκι. Οπότε τρέξτε να αγοράσετε τα υλικά, φτιάξτε το και πείτε μου εντυπώσεις!

Σας φιλώ γλυκά γλυκά! Μουάτς!

 "Ρύζι" από μπρόκολο με κους κους

«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Υλικά για 3-4 άτομα:
200 γρ. μπρόκολο 70 γρ. καρότο

120 γρ. κους κους
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
χυμός μισού λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. κουκουνάρι
δυόσμος, ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
 "Ρύζι" από μπρόκολο με κους κους

«Ρύζι» από μπρόκολο με κους κους

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ το μπρόκολο στο μπλέντερ ώσπου να γίνει «ρύζι». Μαγειρεύω το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το αλατοπιπερώνω, βάζω την σκόνη σκόρδου, το μισό χυμό λεμονιού κ το μισό λάδι. Ανακατεύω καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το αλεσμένο μπρόκολο, το τριμμένο καρότο, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω την μουστάρδα, το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι. Αφού πάρει μια τελευταία βράση, αποσύρω από την φωτιά. Στο τηγάνι με το μπρόκολο ρίχνω το κους κους, το κουκουνάρι κι ανακατεύω. Σερβίρω με φρεσκοκομμένα μυρωδικά. Καλή σας απόλαυση!

Μαϊντανοσαλάτα

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Μετά από ένα κουραστικό Σαββατοκύριακο επιτέλους βρίσκω λίγο χρόνο να ανεβάσω συνταγούλα. Πριν μαγειρέψουμε να σας πω πώς τα πέρασα στο Vegan Life Festival που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι με μεγάλη επιτυχία. Κατ΄αρχήν επειδή το εργαστήρι μου ήταν από τα πρώτα στο άνοιγμα του φεστιβάλ δεν έζησα τον παλμό του. Η προσέλευση του κόσμου παρουσίασε αυξητική τάση, αλλά εγώ δυστυχώς έφυγα μετά την παρουσίασή μου, γιατί με καλούσε μια γλυκιά φωνούλα να γυρίσω σπίτι…Το άγχος μου λοιπόν ήταν αν θα έχω ακροατήριο και κατ’επέκταση αν θα τελειώσουν τα καλούδια που είχα φτιάξει. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι και κόσμος ήρθε και δεν έμεινε ψίχουλο! Και φυσικά θα δημοσιεύσω και τις δύο νέες συνταγές που ετοίμασα αποκλειστικά για εκείνη τη μέρα, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Ήταν πάντως μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Μεγάλη χαρά μου έδωσε ότι γνώρισα αναγνώστες μου από κοντά, ότι με αγκάλιασαν ζεστά σαν να με ξέρουν χρόνια, ότι μου είπαν πόσο πολύ εμπνέονται από τη σελίδα και με παρότρυναν να συνεχίσω. Ήταν πολύ συγκινητικά και αγαπησιάρικα…Να είμαστε καλά και του χρόνου να ξαναβρεθούμε! Ευχαριστώ από καρδιά όσους με τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όσους προσπάθησαν μα δεν τα κατάφεραν.

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Είχα που λέτε τις προάλλες μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμάκι, είχα και μπόλικο μαϊντανό και σκέφτηκα να τα παντρέψω για να κάνω μαϊντανοσαλάτα. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αυτή η υπέροχη, σκορδάτη, δροσερή μαϊντανοσαλάτα είναι ένα άλειμμα που τρώγεται με κριτσίνια, ψωμάκι, σε τοστ/σάντουιτς ή ακόμα και σκέτο. Δοκιμάστε τη και πείτε μου εντυπώσεις!

Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Καλό Σαββατοκύριακο! Μουάτς!

Μαϊντανοσαλάτα

Μαϊντανοσαλάτα

Υλικά για ένα μπολάκι:
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
3/4 από ένα ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. καρύδι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω το ψωμί σε νεράκι για 2 ώρες. Κατόπιν το στύβω καλά με τα χέρια να φύγει η περίσσεια του νερού. Χτυπώ στο μπλέντερ το σκόρδο, το καρύδι και τον μαϊντανό. Κατόπιν προσθέτω το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύω σε βαζάκι ή μπολάκι αεροστεγές στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!
72143910_2468489406765573_3218576800028295168_n

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια και καλό μήνα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το καλοκαιράκι καλά κρατεί, ακόμα κάνουμε μπανάκια εδώ στη Ζάκυνθο…Αυτά είναι τα καλά να ζεις σε νησί! Σήμερα βέβαια έχει πρόβλεψη για βροχούλα. Για να δούμε, πότε θα φθινοπωριάσει φέτος; Πέρσι πάντως κάναμε μπάνια μέχρι τις 20/10!

Στον κήπο μας έχουμε μια μικρή αλλά θαυματουργή δαμασκηνιά και κάθε χρόνο δίνει πολύ καρπό! Οπότε τα μεταποιώ σε ωραιότατες μαρμελάδες, τις οποίες απολαμβάνουμε σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα και πολλές μάλιστα τις χαρίζω σε αγαπημένα πρόσωπα. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι πολύ νόστιμη, εύκολη και απορώ πώς δεν την έχω αναρτήσει τόσο καιρό!

Να σας υπενθυμίσω ότι το Σάββατο 5/10 θα παρουσιάσω πρώτα ο Θεός ένα εργαστήριο με θέμα τις σαλάτες στο πολυαναμενόμενο Vegan Life Festival στο Γκάζι. Σας περιμένω όλους και όλες! Θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά και να τα πούμε!

Φιλιά πολλά!

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά:

2 κιλά δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 φύλλα αμπαρόριζας ή 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Εκτέλεση:

Αποβραδίς πλένω τα δαμάσκηνα, βγάζω το κουκούτσι τους και τα κόβω σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα εναλλάσσω στρώσεις από δαμάσκηνα και ζάχαρη. Την επομένη βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το αρωματικό της επιλογής μου μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να μετατρέπονται σε σιρόπι (περίπου μισή ώρα). Αποσύρω προσωρινά από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ, μεταφέρω ξανά στην εστία, ρίχνω το λεμόνι κι αφήνω να πάρει η μαρμελάδα μου μια τελευταία βράση. Αδειάζω την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (εγώ τα αποστειρώνω στον φούρνο) και τα γυρίζω ανάποδα. Καλοφάγωτη!