Ειδήσεις - | Palo.gr

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Δεν βρέθηκαν σχετικά cluster
Από την ενότητα: Υγεία
Ροή videos

Από την ενότητα: Υγεία
  • Ο καθρέφτης - Μάνος Χατζιδάκις

    πριν από 18 ώρες 32 λεπτά

  • ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ-Μ.ΛΟΪΖΟΣ (CINE)

    πριν από 18 ώρες 32 λεπτά

  • Τα πήρες όλα - Στράτος Διονυσίου

    πριν από 18 ώρες 32 λεπτά

  • Φλέρυ Νταντωνάκη - Χορός του μεσημεριού - Official Audio Release

    πριν από 18 ώρες 32 λεπτά

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

ΕΡΤ 1
04:40
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σόου
ΣΚΑΪ
04:30
ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Άλλο
ANT1
04:15
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
Παιδική εκπομπή
Kontra Channel
04:00
KONTRA NEWS
Ειδήσεις
MAD TV
04:00
MUSIC NON STOP INTL
Σόου
MTV
04:00
M IS FOR MUSIC
Σόου
ΕΡΤ 3
04:00
ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΑ
Σόου
ΕΡΤ 2
03:15
ΑΡΧΑΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ
Σειρά
Βουλή
00:00
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Άλλο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation

Το μπλε φως των κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, σύμφωνα με μελέτη | Loutraki 365

Το μπλε φως των κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, σύμφωνα με μελέτη

Πόσο βλαβερό για την υγεία είναι το μπλε φως που ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει πώς το μπλε φως από τα smartphones, τους φορητούς υπολογιστές και άλλες ψηφιακές συσκευές καταστρέφει την όραση και μπορεί να επιταχύνει την τύφλωση.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι η παρατεταμένη έκθεση στο μπλε φως προκαλεί την δημιουργία βλαβερών μορίων στα κύτταρα του οφθαλμού που είναι ευαίσθητα στο φως και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας - μιας ανίατης κατάστασης που επηρεάζει την όραση. Το μπλε φως, το οποίο έχει μικρότερο μήκος κύματος και περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με φώτα άλλου χρώματος, μπορεί σταδιακά να προκαλέσει βλάβη στα μάτια.

Ο δρ Ajith Karunarathne, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας και Βιοχημείας του πανεπιστημίου, δήλωσε: «Είμαστε εκτεθειμένοι συνεχώς στο μπλε φως και ο κερατοειδής χιτώνας και ο φακός του οφθαλμού δεν μπορούν να το εμποδίσουν ή να το αντανακλάσουν».

«Δεν είναι μυστικό ότι το μπλε φως βλάπτει το όραμά μας, καταστρέφοντας τον αμφιβληστροειδή του ματιού. Τα πειράματά μας εξηγούν πώς συμβαίνει αυτό, και ελπίζουμε ότι έτσι θα βρεθούν θεραπείες που επιβραδύνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, όπως για παράδειγμα ένα νέο είδος οφθαλμικών σταγόνων».

Ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, που επηρεάζει περίπου το 2,4% του ενήλικου πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μια κοινή πάθηση σε ηλικίες μεταξύ των 50 και 60 ετών που έχει ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια όρασης. Προκαλείται από το θάνατο φωτοϋποδοχέα, δηλαδή των ευαίσθητων στο φως κυττάρων του αμφιβληστροειδή.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στις ΗΠΑ και ενώ δεν προκαλεί ολική τύφλωση, μπορεί να δυσκολέψει καθημερινές δραστηριότητες όπως το διάβασμα και η αναγνώριση προσώπων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε μπλε φως προκαλεί στον αμφιβληστροειδή να ξεκινήσει μια αλυσίδα αντιδράσεων που οδηγεί στην παραγωγή τοξικών χημικών μορίων στα κύτταρα-φωτοϋποδοχείς.

Για όσους θέλουν να προστατεύσουν τα μάτια τους από το μπλε φως, ο δρ Karunarathne συμβουλεύει να φοράνε γυαλιά ηλίου που μπορούν να φιλτράρουν τόσο το υπεριώδες όσο και το μπλε φως και να αποφεύγουν την περιήγηση σε κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες στο σκοτάδι.

Πηγή: huffingtonpost.gr



Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.


Δημοσίευση: 12/11/2019


. .