ArtTable | Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Κατηγορίες

Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ
Η κρεμώδης μπεσαμέλ και η γέμιση με τυριά κάνουν αυτό το πιάτο ακαταμάχητο. Θα αρέσει ακόμα και σε εκείνους που δεν συμπαθούν το σπανάκι. Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο φαγητό και με λαζάνια.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. σπανάκι
16 κανελόνια
300 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Για την μπεσαμέλ
4 φλιτζάνια ζεστό γάλα (πλήρες)
90 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180  βαθμούς. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ανθότυρο, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
2. Με ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε μία στρώση σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
3. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Μόλις δέσει το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-40  λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
#tsoulotip: Πρέπει να στραγγίξουμε καλά το σπανάκι για να μη βγάλει πολλά υγρά κατά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κανελόνια

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. τυρί κρέμα

2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

700 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κανελόνια

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. τυρί κρέμα

2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

700 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑ Θερμίδες 750 38%
ΒΑΖΑ Λίπος 40.7g 58%
ΒΑΖΑ Kορεσμένα 22.2g 111%
ΒΑΖΑ Πρωτεΐνες 20.2g 40%
ΒΑΖΑ Yδατάνθ. 71.3g 27%
ΒΑΖΑ Σάκχαρα 3.1g 3%
ΒΑΖΑ Αλάτι 0.586g 9.77%
ΒΑΖΑ Ινες 6.4g 27%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά.

2 Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
3 Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
4 Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x40εκ.
5 Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
6 Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
7 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
8 Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Βάλ' τη στα αγαπημένα

"Φύλαξε" τη συνταγή στο δικό σου βιβλίο συνταγών!

Πρέπει να συνδεθείτε πρώτα

Μετατροπέας Γραμμαρίων

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω μετατροπέα για να μετατρέψετε ανάμεσα σε κούπες και γραμμάρια.
Ή βάλε την τιμή χειροκίνητα


Δημοσίευση: 11/11/2019


. .