Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Υλικά
(για 4-6 άτομα)
500 γρ. σπανάκι
16 κανελόνια
300 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Για την μπεσαμέλ
4 φλιτζάνια ζεστό γάλα (πλήρες)
90 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ανθότυρο, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
2. Με ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε μία στρώση σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
3. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Μόλις δέσει το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα.