Πανεύκολα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα (Video)
Η σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο για άλλη μια φορά πρωταγωνιστούν μαζί!
“Μ’ έχει πιάσει λιγούρα“, είπε και βούτηξε το κουτάλι της μέσα στο βάζο με το φυστικοβούτυρο κι έπειτα στο μπολ με τις νιφάδες σοκολάτας -έτσι που κόλλησαν πάνω του- και αμέσως το έκανε μια χαψιά μπροστά στα γουρλωμένα μας μάτια. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για αυτά τα υπέροχα peanut butter cookies με σοκολάτα: απο την ξαφνική απογευματινή υπογλυκαιμία μιας φίλης που βρέθηκε πρόσφατα στο MG Food Studio.
Όμως δε μπορείς πάντα να κουβαλάς μαζί σου ένα ολόκληρο βάζο φυστικοβούτυρο και σοκολατένια chips! Γιατί να μην τα βάλουμε όλα σε ένα σπιτικό μπισκότο; Και να το κάνουμε λίγο πιο healthy αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με Canderel μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό απο το φυτό stevia; Εμείς το δοκιμάσαμε και… “κολλήσαμε” για τα καλά!
Peanut butter cookies με σοκολάτα
- Μερίδες: 20-22 μπισκότα
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 112 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. Canderel μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 120 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
1) Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
2) Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, το βούτυρο και τo Canderel μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό απο το φυτό stevia για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3) Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
4) Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Ένα κουταλάκι του γλυκού Canderel μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό απο το φυτό stevia έχει την διπλάσια γλυκαντική δύναμη απο ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλλά με τις μισές θερμίδες.
Τα peanut butter cookies με σοκολάτα είναι ιδανικό σνακ για τα μικρά (και τα μεγάλα) παιδιά γιατί εκτός απο γλύκα προσφέρουν και δόση πρωτεΐνης απο το φυστικοβούτυρο!
Αν βάλουμε μαυρη ζαχαρη απλη όχι canderel , πόσα γραμμάρια χρειάζονται ;
Καλησπέρα. Τα ίδια γραμμάρια βάλτε γιατί και της canderel είναι καστανή ζάχαρη 🙂
Πεντανόστιμα μπισκότα! Μπράβο για όλες τις συνταγές σου, ευχαριστούμε πολύ!
Τα έφτιαξα με αλεύρι χωρίς γλουτένη , το μωβ των μύλων Α. Γεωργίου και πήρε 400 γρ. αλεύρι για να γίνει η ζύμη σωστή όπως στο βίντεο σου και Almond cream Sisinni !!!! Δεν έβαλα την βανίλια . Καταπληκτικά, αρωματικά, τραγανά αλλά και μαλακά. 26 μεγάλα μπισκότα έβγαλα με την δόση αυτή!! Σ ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!!
Καλησπέρα😃 θα ήθελα να ρωτήσω με τι ποσότητα μαύρης ζάχαρης μπορώ να αντικαταστήσω το μίγμα canderel? Διπλάσια ας πουμε απο 70γρ;η λιγότερο; 🤔🤔🤔
Γειά σας. Θα δοκίμαζα 120 γρ.
Γεια σας μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φυστίκοβούτυρο με κάτι άλλο? Πχ με ταχίνι? Ευχαριστώ