Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τραγανή ζύμη για βάφλες! (εικόνα και βίντεο)
Η κόρη μου λατρεύει τις βάφλες, όπως και τις κρέπες. Αυτός ήταν και ο λόγος που έψαχνα αρκετό καιρό να βρω μια συνταγή για βάφλες τραγανές. Τελικά τη βρήκα.
Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου
Πριν σας την προτείνω τη δοκίμασα για να δω αν θα πετύχει. Αφού κατάφερα να τη φτιάξω εγώ, μπορείτε και εσείς αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σας την παρουσιάζω. Υπάρχει και βίντεο στο you tube όπου δείχνει τη διαδικασία βήμα-βήμα. Έτσι ακόμη και οι πιο άσχετες με την κουζίνα, μαμάδες μπορούν να τα καταφέρουν. Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε, να έχετε την βαφλιέρα. (ψηστιέρα βάφλας)
Υλικά για 3 βάφλες (για περισσότερες διπλασιάστε τα συστατικά)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.τ.γ ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 αυγό
2 κ.τ.σ βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα (αντί για νερό που λέει η συνταγή)
1 κ.τ.γ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.
Ρίξτε στο μπολ τον κρόκο του αυγού, το γάλα και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Χτυπήστε μετά χώρια το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίξτε το μέσα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Ζεστάνετε την βαφλιέρα σας και φτιάξτε τις βάφλες (μπορείτε να δείτε τη διαδικασία στο βίντεο).
Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. Τραγανές, σπιτικές και νόστιμες βάφλες από τα χεράκια σας. Μπορείτε να βάλετε πάνω μετά ό,τι θέλετε. Κρέμα πραλίνα, μαρμελάδα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.
Καλή επιτυχία!
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.