Για 6 άτομα
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γραμμάρια γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
1½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
80 γραμμάρια αμύγδαλο ψημένο ASSOS χοντροτριμμένο
80 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ASSOS
100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές ASSOS
1 πρέζα αλάτι
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το αυγό με το μείγμα πριν προσθέσετε το επόμενο.
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα για άλλο 1 λεπτό.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την κανέλα και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και κοσκινίζετε.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το κοσκινισμένο μείγμα αλευριού σιγά-σιγά και με μία μαρίζα ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, χωρίς να κουράσετε πολύ την ζύμη.
Προσθέτετε το χοντροκομμένο αμύγδαλο μαζί με το φιστίκι Αιγίνης και τις σταφίδες, ανακατεύετε να μοιραστούν καλά στο μείγμα και το τοποθετείτε σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ με τρύπα στην μέση.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160ο κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.