Έξυπνοι Τρόποι Για Να Αγαπήσει Το Παιδί Τα Φρούτα Και Τα Λαχανικά - Τα 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας , πόσο μάλλον για τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται και στην ανάπτυξή τους. Πολλά παιδάκια όμως δεν αγαπάνε τα λαχανικά και τα φρούτα και οι μαμάδες περνάνε το δικό τους Γολγοθά. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε; Mε ποια έξυπνα τρικ θα τα εντάξετε στην καθημερινή τους διατροφή και πως σιγά σιγά θα τα κάνετε να τα αγαπήσουν;

Οι τροφές αυτές αποτελούν τις πιο «δύσκολες» για τα παιδιά επιλογές. Με δεδομένη όμως τη σπουδαιότητά τους για την ομαλή ανάπτυξη και την υγεία τους, είναι σημαντικό να υπάρχουν στη διατροφή τους. Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπομονή, επιμονή, φαντασία και λίγο περισσότερος χρόνος. Οι χρυσοί κανόνες Μην πιέζετε το παιδί να φάει κάτι με το ζόρι

Η διατροφή ενός παιδιού αποτελεί πολλές φορές για τους γονείς ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αυτό έχει να κάνει συνήθως με την άρνηση των παιδιών να καταναλώσουν συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, όπως τα όσπρια, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Βάλτε τα λαχανικά παντού. Αν το παιδί λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, προσθέστε λίγο καρότο ή κολοκυθάκι στον κιμά. Κάντε δοκιμές μέχρι να καταλήξετε στο τι τρώει πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπιτικά μπιφτέκια. Προσθέστε μέσα λαχανικά όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, το καρότο και η κολοκύθα.

Κάντε το γεύμα πιο διασκεδαστικό. Υποκριθείτε ότι ο πουρές είναι κόλλα πατάτας για να κολλάνε πάνω τα λαχανικά. Έτσι θα βουτάει τον πουρέ μέσα στα λαχανικά που του αρέσουν και θα τα τρώει όλα μαζί.

Forum επιστημόνων Celebrities corner Μετρητές υγείας Η συμβουλή του Vita Ζώδια Καιρός

Σε κάθε περίπτωση, από μεριάς σας χρειάζεται υπομονή και να μην δείχνετε το άγχος σας στα παιδιά. Εάν αρνηθούν να δοκιμάσουν κάποιο φρούτο ή λαχανικό μην απογοητευτείτε, αλλά προσπαθείστε ξανά μετά από μερικές μέρες με τους τρόπους που σας πρότεινα παραπάνω. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τα έξυπνα tips που σας έδωσα και γράψτε μου τις εντυπώσεις σας. Καλή επιτυχία!

Με τα λαχανικά ο πιο απλός τρόπος να τα εντάξουμε στην διατροφή τους είναι να τα πολτοποιούμε και να τα «κρύβουμε» στο φαγητό τους. Είτε μέσα στον κιμά, είτε μέσα σε σάλτσες για μακαρόνια είτε σε λαδερά φαγητά. Όσον αφορά τις σαλάτες!

Έξυπνοι τρόποι για να φάνε τα παιδιά μας φρούτα και λαχανικά.

Υπάρχουν παιδιά που αρνούνται πεισματικά να βάλουν τα φρούτα στη ζωή τους, όσο κι αν οι μαμάδες τους απεγνωσμένα προσπαθούν να τα πείσουν. Επειδή τα φρούτα είναι τροφή πολύτιμη για τον οργανισμό, μην το βάζετε κάτω. Το παιχνιδιάρικο σερβίρισμα ίσως γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στον υπέρ φρούτων αγώνα! Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, και σας παρουσιάζουμε μερικούς απλούς τρόπους να κάνετε το πιάτο με τα φρούτα ελκυστικό χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο styling.

Παιδί που δεν τρώει φρούτα: 10 πρωτότυποι τρόποι να τα σερβίρετε για να τα αγαπήσει

Βάλτε τα λαχανικά παντού. Αν το παιδί λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, προσθέστε λίγο καρότο ή κολοκυθάκι στον κιμά. Κάντε δοκιμές μέχρι να καταλήξετε στο τι τρώει πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπιτικά μπιφτέκια. Προσθέστε μέσα λαχανικά όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, το καρότο και η κολοκύθα.


Δημοσίευση: 23/11/2019


. .